Σοφία Ελευθερίου, MSc | Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ασπράδια στο φούρνο με λευκό τυρί light

Μια υγιεινή και διαιτητική εναλλακτική της ομελέτας με ασπράδια στον φούρνο και λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών, ντομάτα και ρίγανη. Απολαύστε την παραδοσιακή, απλή, γρήγορη και γευστική συνταγή ως κύριο ή δευτερεύον γεύμα. Αποτελεί ένα γεύμα που συνδυάζει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας από τα ασπράδια και το τυρί χαμηλών λιπαρών, με τα πλούσια σε βιταμίνη C λαχανικά, ντομάτα και χρωματιστές πιπεριές. Δεν είναι απαραίτητο να το συνοδεύσετε με επιπλέον σαλάτα εποχής.

Το συγκεκριμένο πιάτο περιέχει λιγότερες από 200 θερμίδες συνολικά και μπορεί να αποτελέσει ένα κύριο γεύμα για μία γυναίκα ή ένα δευτερεύον γεύμα για έναν άντρα.

Σε περίπτωση έλλειψης χρόνου μπορείτε τα ίδια υλικά να τα χρησιμοποιήσετε φτιάχνοντας την ομελέτα στο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε καθόλου λάδι.

ΥΛΙΚΑ:

  • 5 ασπράδια (ή 2 ολόκληρα αυγά)
  • πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες ή ό,τι άλλο λαχανικό σας εμπνέει!
  • 30-50 γρ λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών
  • δυόσμος ή βασιλικός τριμμένος
  • ρίγανη τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά ή λίγο γάλα 1,5% (προαιρετικά)
  • 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες για γαρνιτούρα

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Κόβετε μία λαδόκολλα στο μέγεθος του ταψιού που έχετε σκοπό να ψήσετε τα ασπράδια, και έπειτα κόβετε τις άκρες της κυκλικά ώστε να εφαρμόσει μέσα στο ταψάκι.
 
Βήμα 2

2) Εφαρμόζετε την λαδόκολλα στο ταψί και αφού απομονώσετε τα ασπράδια από τους κρόκους, τα ρίχνετε με προσοχή μέσα στο ταψάκι αφού τα ανακατέψετε καλά με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά ή λίγο γάλα 1,5% (προαιρετικά).
 
Βήμα 3

3) Γαρνίρετε με τις ντομάτες και τις πιπεριές ή με όποιο άλλο λαχανικό επιθυμείτε.
 
Βήμα 4

4) Προσθέτετε το λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών αφού το κάνετε πρώτα πολύ μικρά κομματάκια ώστε να καλύψετε όλο το ταψάκι.
 
Βήμα 5

5) Πασπαλίζετε με ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο ή όποιο άλλο μυρωδικό σας εμπνέει.
 
Βήμα 6

6) Ψήνετε στον φούρνο στους 180-200 βαθμούς για τουλάχιστον 20-25 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθεί το μείγμα. Σερβίρετε και αφαιρείτε προσεκτικά την λαδόκολλα. Καλή σας όρεξη!!!