Σοφία Ελευθερίου, MSc | Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σούπα με σελινόριζα & τζίντζερ light

Ελαφριά σούπα φτιαγμένη με σελινόριζα, κολοκύθια και καρότα. Ιδανική για δίαιτες αδυνατίσματος, καθώς μπορεί να αντικαταστήσει οποιαδήποτε σαλάτα ή να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα κατά την διάρκεια της ημέρας, με λιγότερες από 200 θερμίδες ανά πιάτο.

Απολαύστε τη συνταγή ως κυρίως γεύμα ή ως συνοδευτικό πιάτο. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήστε οποιαδήποτε σαλάτα με την σούπα. Καλή σας όρεξη!!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό σελινόριζα
  • 2-4 καρότα
  • 2-4 κολοκύθια
  • νερό από αυτό που έβρασαν τα λαχανικά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή καθόλου ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 1 στιμμένο λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα λαχανικά.
 
Βήμα 2

2) Βάζετε τα λαχανικά στην κατσαρόλα μαζί με λίγο νερό και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε χύτρα ταχύτητας τοποθετήστε τα λαχανικά πάνω από το καλαθάκι αφού γεμίσετε με λίγο νερό τον πάτο της χύτρας, αρκούν μόνο 20 λεπτά στην χύτρα ταχύτητας.
 
Βήμα 3

3) Αφού βράζετε τα λαχανικά και πριν να κρυώσουν, τα βάζετε κατ’ ευθείαν από την κατσαρόλα στο μπλέντερ μαζί με 2 μεγάλες κουτάλες από το νερό που έβρασαν μαζί τα λαχανικά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα συστατικά και συνεχίζετε την ανάμειξη μέχρι να ομογενοποιηθούν σε σούπα. Προσθέτετε νερό ανάλογα με το πόσο πυκνή ή αραιή την προτιμάτε. Χρησιμοποιήστε περίπου 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ ανά μερίδα ανάλογα με το πώς την προτιμάτε. Επίσης η ποσότητα λεμονιού που θα προσθέσετε εξαρτάται από το πόσο ξινή σας αρέσει να είναι η σούπα. Συστήνεται να βάζετε λίγο λίγο το τζίντζερ και το λεμόνι και να δοκιμάζετε ανά τακτά διαστήματα για να είστε σίγουροι ότι θα βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εσάς!
Μερίδες:

4 πιάτα

Βαθμός δυσκολίας:

Εύκολο

Χρόνος:

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Κόστος:

3-5 ευρώ