ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η “Εβδομάδα Διατροφής” αποτελεί έναν θεσμό του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και έχει ως στόχο του την ενημέρωση του κοινού για μείζονα θέματα που αφορούν τη Διατροφή και την Υγεία.

Για το 2008 το θέμα της Εβδομάδας Διατροφής ήταν: “Διατροφή του Μέλλοντος: Φύση ή Επιστήμη;” και επικεντρώθηκε στις δράσεις και τα οφέλη υγείας από την ένταξη λειτουργικών και βιολογικών τροφίμων στην καθημερινή μας διατροφή. Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία διατέλεσε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Την έναρξη των εργασιών της «Εβδομάδας Διατροφής 2008» σηματοδότησε Επιστημονική Ημερίδα, την 1 Νοεμβρίου 2008, στο χώρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία, ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Εβδομάδας Διατροφής έκλεισε την Ημερίδα παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

Η «Εβδομάδα Διατροφής 2008» έκλεισε με ένα ξεχωριστό διήμερο εκδηλώσεων στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Το διήμερο περιλάμβανε εκδηλώσεις διαδραστικού χαρακτήρα για όλες τις ηλικίες με τη συμμετοχή εταιριών τροφίμων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών και άλλων φορέων και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις».

Παράλληλα, για την άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού σε όλη την επικράτεια καθόλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Διατροφής 2008 πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες από επιστήμονες Διαιτολόγους – Διατροφολόγους, μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, σε επιλεγμένους Δήμους της Ελλάδας.

Η Εβδομάδα Διατροφής 2008 τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), του Δήμου Αθηναίων, του Γεωπονικού και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ