ΥΛΙΚA:
- 1 μικρό μπρόκολο (κυρίως τους ανθούς)
- 2-3 καρότα
- ½-1 λεμόνι
- 2-4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- λίγο βασιλικό (3-4 φυλλαράκια)
- τζίντζερ ένα πολύ μικρό κομμάτι (όσο μία δακτυλήθρα)
- αλάτι και πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
1) Πλένετε καλά τα λαχανικά και τα τοποθετείτε στην κατσαρόλα με λίγο νερό, τόσο ώστε να τα καλύπτει καλά.
3) Πριν το μπρόκολο και τα καρότα κρυώσουν, τα βάζετε κατ’ ευθείαν από την κατσαρόλα στο μπλέντερ μαζί με 2 κουτάλες από το νερό που έβρασε.
5) Δείτε εάν είναι αρκετά παχύρευστο το μείγμα και εάν χρειαστεί προσθέστε νερό. Επίσης ανάλογα το πόσο πικάντικη ή ξινή επιθυμείτε να είναι η σούπα σας δοκιμάστε και προσθέστε έξτρα λεμόνι, τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι ή βασιλικό. Το λάδι μπορείτε να το προσθέσετε κατευθείαν στο πιάτο σας.