4 Αυγούστου 2018

Η εμπειρία μου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν πλέον είχα φτάσει να ζυγίζω 71 κιλά σε ηλικία μόλις 30 χρονών. Ήταν τα περισσότερα κιλά που είχα δει ποτέ σε μένα και αυτό που έβλεπα μου προκαλούσε μεγαλύτερο άγχος και αδυναμία να το αντιμετωπίσω. Προτιμούσα να φοράω φαρδιά ρούχα για να κρύβομαι, δεν μπορούσα να περπατήσω πολύ ώρα γιατί λαχάνιαζα, και γενικά δεν ήθελα να βγαίνω έξω γιατί δεν ένιωθα άνετα. Για αρκετό καιρό προσπαθούσα να το διορθώσω μόνη μου αλλά δεν ήξερα πως. Για χρόνια έτρωγα λάθος, δεν γυμναζόμουν και δεν είχα ασχοληθεί ποτέ να μάθω πως να το διορθώσω.

Έβαλα, λοιπόν, στόχο ότι αυτή την φορά θα έκανα ότι μπορούσα για να επανέλθω στα φυσιολογικά κιλά μου, αλλά και να μάθω πώς να τρώω σωστά.

Ακολουθώντας λοιπόν τις συμβουλές της Σοφίας, κατάφερα να χάσω τα 9 από τα 11 κιλά που είχα βάλει στόχο. Ο στόχος μου όμως δεν τελείωσε μιας και θα συνεχίσω και με την βοήθεια της Σοφίας αλλά και μόνη μου πλέον μετά από 10 μήνες προσπάθειας να χάσω και τα τελευταία 2 κιλά που μου απομένουν. Μέσα σε αυτούς τους 10 μήνες υπήρξαν και πολλές δυσκολίες αφού πολλές φορές κόλλαγε η ζυγαριά και άλλες φορές χρειαζόταν να λείψω για μεγάλα διαστήματα στο εξωτερικό. Έμαθα όμως να ακούω τις συμβουλές της Σοφίας, και να τις ακολουθώ. Ακόμα και όταν έλειπα σε κάποιο ταξίδι, η Σοφία μου είχε περάσει τις γνώσεις της, ώστε να μπορώ να καταλαβαίνω πώς πρέπει να τρώω σωστά.

Μέσα σε μόλις λίγους μήνες ,από την αρχή αυτής της προσπάθειας, άρχισα να νιώθω καλύτερα με το σώμα μου, να νιώθω περισσότερη αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία μου άλλαξε. Ο επόμενος μου στόχος είναι τα 2 κιλά που μου απομένουν και επιτέλους να μάθω να αγαπώ την γυμναστική, κάτι τόσο ξένο για μένα. Η Σοφία δεν με βοήθησε απλά να χάσω τα κιλά που ήθελα, με βοήθησε πρώτα να μάθω πως να τρώω σωστά και να έχω ένα πρόγραμμα και δεύτερον να προσέχω τον εαυτό μου. Πάντα με χαμόγελο με άκουγε και με συμβούλευε  με βάση τις δικές μου ανάγκες. Πότε δεν ένιωσα πίεση αλλά ούτε και δυσκολία στο να ακολουθήσω τις συμβουλές της. Δεν θα μπορούσα να είχα ζητήσει βοήθεια από καλύτερο άνθρωπο. Σε ευχαριστώ για όλα!