Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία είναι υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Υπήρξε αριστούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Διατροφή & Διαιτολογία στο ομώνυμο Πανεπιστήμιο, με κατεύθυνση στην Κλινική Διατροφή. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών έλαβε τέσσερις υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, καθώς εισήχθει πρώτη κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις, πρώτευε επί σειρά ετών αλλά και πρώτευσε κατά την αποφοίτηση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Για αυτήν την διάκριση, τιμήθηκε με διετή υποτροφία του Χαροκοπείου Ιδρύματος για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών διετούς φοίτησης. Επιπλέον, επιλέχθηκε ως υπότροφος του ΕΛΚΕ ΠΑΔΑ για 3 χρόνια, για τις διδακτορικές της σπουδές. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του ΠΑΔΑ, έχει συνάψει επαγγελματικές συνεργασίες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα & το εξωτερικό, καθώς και με την Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα λειτουργεί ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή της Κηφισιάς. Έχει συμμετάσχει σε ένα πλήθος Επιστημονικών Συνεδρίων ανά τον κόσμο, είτε παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο της επιστήμης της Διατροφής, είτε παρουσιάζοντας μέρος από το ερευνητικό της έργο. Παράλληλα, συνεργάζεται με εταιρίες τροφίμων και άλλους οργανισμούς, αρθρογραφεί σε ποικίλης ύλης περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο, συμμετέχει ως προσκεκλημένη σε ενημερωτικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές δίδοντας διατροφικές συμβουλές και έχει κληθεί ως ομιλήτρια σε αρκετές ενημερωτικές εκδηλώσεις. Τέλος, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος.

Το μενού «ΠΡΟΦΙΛ» παρουσιάζει αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα της Κλινικής Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, Ελευθερίου Σοφίας.

Στοιχεία σχετικά με τις προφορικές εισηγήσεις της σε συνέδρια καθώς και τις αναρτημένες ανακοινώσεις της (poster) θα βρείτε στο μενού «ΣΥΝΕΔΡΙΑ». 

Το μενού «ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ» αναφέρεται σε εκδηλώσεις όπου η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία έχει κληθεί ως προσκεκλημένη ομιλήτρια.

Στο μενού «ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ» παρουσιάζονται εκλαϊκευμένα άρθρα της σε περιοδικά και εφημερίδες για το ευρύ κοινό.

Τέλος, στο μενού «ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ» θα βρείτε επιστημονικές δημοσιεύσεις της Κλινικής Διαιτολόγου – Διατροφολόγου σε επιστημονικά περιοδικά.

Για να δείτε το αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα της Κλινικής Διαιτολόγου – Διατροφολόγου Ελευθερίου Σοφίας πατήστε εδώ.