Στιγμιότυπο από την τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στις 13 Ιουλίου 2005, όπου η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία είχε την τιμή να εκφωνήσει τον όρκο.

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ελευθερίου είναι αριστούχος του Τμήματος Επιστήμης Διατροφής – Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος Ειδίκευσης με κατεύθυνση Κλινικής Διατροφής. Κατά την εισαγωγή της στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο έλαβε τη πρώτη θέση εισαγωγής κατά σειρά επιτυχίας. Επιπλέον, σημείωσε 3 ακόμη διακρίσεις κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της, καθώς πρώτευε για 3 συναπτά έτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακριθεί κατά την αποφοίτηση από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και να πρωτεύσει έναντι των υπολοίπων με Βαθμό Πτυχίου Άριστα 9,1. Οι εξαιρετικές της επιδόσεις κατά τις προπτυχιακές της σπουδές, της εξασφάλισαν υποτροφία του Χαροκοπείου Ιδρύματος για τα δύο μετέπειτα χρόνια Μεταπτυχιακών Σπουδών Εφαρμοσμένης Διατροφής – Διαιτολογίας στο ομώνυμο Πανεπιστήμιο, ενώ είχε την τιμή να εκφωνήσει τον όρκο κατά την τελετή Ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, συμμετέχοντας στο Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αγωγής και Προαγωγής Υγείας για μαθητές Γυμνασίου (HELENA)χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αρμοδιότητα την οργάνωση και υλοποίηση Προγράμματος Διατροφικής Παρέμβασης, στην ομάδα του καθηγητή Μανιού Ιωάννη. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με Άριστα 9.

Στιγμιότυπα από τις τελετές Ορκωμοσίας. Στην τελευταία φώτο δεξιά, σύσσωμη η ερευνητική Ομάδα του καθηγητή Μανιού Ιωάννη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία τρίτη από δεξιά με το φούξια jacket.