ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Παρατίθεται υλικό από τις παρουσιάσεις της κλινικής διαιτολόγου – διατροφολόγου Ελευθερίου Σοφίας στις Διημερίδες Επιχειρηματικότητας & Επικοινωνίας της Υγείας, στο Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο, κατά την πραγματοποίηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα τα αθλητικά διατροφικά συμπληρώματα διατροφής.  Στη διάρκεια των σεμιναρίων συζητήθηκαν ενδιαφέροντα θέματα πάνω στα αθλητικά συμπληρώματα και τον ρόλο του φαρμακοποιού στην προώθηση τους.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΝΤΟΡΙΑ

Παρατίθεται υλικό από την συνεργασία της κλινικής διαιτολόγου – διατροφολόγου Ελευθερίου Σοφίας με την Ομάδα Ευεξίας της ΜΕΝΤΟΡΙΑ.

Η ΜΕΝΤΟΡΙΑ απαρτίζεται από μία ομάδα καταξιωμένων ανθρώπων στον χώρο τους, με διαφορετικές επαγγελματικές και εκπαιδευτικές αφετηρίες που πιστεύει πως η σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον είναι η εκπαίδευση. Μία εκπαίδευση βασισμένη σε μαθήματα ζωής που αναδεικνύει τα ταλέντα των νέων και οδηγεί στην αυτογνωσία τους. https://mentoria.gr/

Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία συμμετείχε στην ημερίδα της ομάδας Ευεξίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της διατροφικής εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη τα παιδιά να έχουν ερεθίσματα από διάφορες διαφορετικές δομές πχ οικογένεια, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαίδευση, σχολείο και ψυχολογική υποστήριξη, για να είναι πιο υγιή κάνοντας καλύτερες διατροφικές επιλογές. Κλείνοντας, επισήμανε την ώθηση που θέλει να δώσει η μεντόρια στο κομμάτι της διατροφικής εκπαίδευσης, καθώς στοχεύει μέσα από την επικοινωνία με όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς, εμπνέοντας τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να μεταδώσει το δικό της όραμα στο τομέα της διατροφικής επιμόρφωσης, με απώτερο στόχο μια πιο υγιεινή και βιώσιμη διατροφή.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παρατίθεται υλικό από την συνεργασία της κλινικής διαιτολόγου – διατροφολόγου Ελευθερίου Σοφίας με την HNFC (Hellenic network of fitness certifications), τον επίσημο συνεργάτη και διανομέα των εκπαιδευτικών προϊόντων της Αμερικανικής Αθλητιατρικής Εταιρίας (NASM) για την Ελλάδα και την Κύπρο, από την έναρξη της λειτουργίας της. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας πραγματοποιεί την διδασκαλία του μαθήματος της Διατροφής (nutrition) και των Συμπληρωμάτων διατροφής (supplements) του προγράμματος Certified Personal Trainer (CPT) στην Αθήνα και την Κύπρο, ενώ είναι εξολοκλήρου υπεύθυνη για την δημιουργία του εκπαιδευτικού υλικού και τις παραδόσεις των μαθημάτων του επίσημου πτυχίου εξειδίκευσης στην αθλητική διατροφή: “Fitness nutrition specialist”, του προγράμματος εκπαίδευσης της National Academy of Sports Medicine (NASM), στην HNFC Academy. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συνεργασία αυτή στο ακόλουθο link «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ».