Παρατίθενται αφιερώσεις ανθρώπων οι οποίοι εμπιστεύτηκαν στην Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Ελευθερίου Σοφία τη διατροφική τους καθοδήγηση.

12 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για την Σοφία Ελευθερίου και την ομάδα της. Είμαστε συνοδοιπόροι πολλά χρόνια. Στην αρχή ως αθλήτρια με δυσκολία στο να κρατιέμαι στο ιδανικό βάρος, αργότερα ως μητέρα με δύο εγκυμοσύνες και μέσα σε αυτά αφαίρεση θυρεοειδούς και χολής. Σε κάθε περίπτωση ήξερε ακριβώς πώς να να διαχειριστεί τις ιδιαιτερότητες, γνώστης των ιατρικών, πάντα με ένα καλό λόγο, μία ενθάρρυνση αλλά κυρίως με μία κατανόηση στο ότι είμαστε άνθρωποι και έχουμε όλοι μας τις δυνατές αλλά και αδύναμες στιγμές μας.

Όταν σας πει «Μην αγχώνεσαι! Θα τα καταφέρουμε μαζί!» το εννοεί και θα το πετύχει. Όπως της λέω χαρακτηριστικά «Έχεις το μαγικό ραβδάκι!!!». Δεν είναι τυχαίο ότι όποιος άνθρωπος δικός μου την έχει εμπιστευτεί έχει δει αποτελέσματα. Και μιλάω για ανθρώπους με χρόνια νοσήματα, αλλά και πολλούς που παλεύουν με διάφορους τρόπους να χάσουν βάρος και δεν έχουν αποτελέσματα. Έχει ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο που σε κάνει να την ακολουθήσεις σε ότι σου λέει.

Η πρόσφατη λοιπόν συνεργασία μας ήταν χάσιμο μαζεμένων κιλών από θέματα υγείας μαζί με καραντίνα. Η απάντηση στο μήνυμα μου «Σοφάκι ήρθε η ώρα» ήταν «Πότε θα σε δω?» 😊

Είχα φτάσει σε κιλά που ήμουν σε Περιοδο εγκυμοσύνης.  Μειον μια χολή και ένα θυροειδή τα πράγματα φαίνονταν δύσκολα…. Ήξερα όμως ότι ο μόνος άνθρωπος που θα έβρισκε λύση είναι η Σοφία. 4 μήνες μετά έχω χάσει σχεδόν 10 κιλά🤩 Απίστευτο μου φαίνεται 😋 Συνεχίζω με ακόμα πιο μεγάλο πείσμα για τα υπόλοιπα 8! Και είμαι σίγουρη ότι θα το πετύχω. Η ζυγαριά συνεχίζει να πέφτει και γω να ανεβαίνω ψυχολογικά😀 Όχι! Δεν ήταν εύκολο! Ειδικά στην αρχή που η απώλεια κιλών ήταν αργή. (Μισό κιλό με το ζόρι την εβδομάδα και  η απογοήτευση να σε περιμένει στη γωνία! 🙄)Αλλά εκεί στα δύσκολα θα έρθει ο καλός ο λόγος, η ενθάρρυνση, η θετική ενέργεια από τον άνθρωπο που θα σε καταλάβει. Θα καταλάβει τι σημαίνει να εργάζεσαι και να έχεις και μια οικογένεια να φροντίσεις! Θα καταλάβει το άγχος που μπορεί να έχεις στη δουλειά σου,την έλλειψη χρόνου για άσκηση και όλα αυτά της καθημερινότητας που μας φέρνουν πίσω! Και άμα δεν τηρήσεις κατά γράμμα το πρόγραμμα δε θα σε κρίνει αλλά θα σου δώσει ένα κίνητρο ώστε την επόμενη φορά να τα καταφέρεις!

Σοφάκι μου γλυκό! Σε ευχαριστώ από καρδιάς για ότι έχεις κάνει για μένα! Είσαι ο άνθρωπος που με έχει βοηθήσει στα δύσκολα να ξεκολλήσω και να προχωρήσω ζώντας καλύτερα τη ζωή μου! (Ναι! Συγκινούμαι τώρα που τα γράφω και μ’ αρέσει😜)

Με πολλή αγάπη και ευγνωμοσύνη εύχομαι μαζί με τα κορίτσια σου να κάνετε πολλούς ακόμα ανθρώπους χαρούμενους!

Μάχη

Μάχη Μπρατσιάκου

1 Σεπτεμβρίου 2022

Στην διαδικασία της έναρξης διατροφής είχα μπει πολλές φορές, αλλά ως τώρα δεν τα είχα καταφέρει ποτέ σωστά. Δεν είχα βρει τον κατάλληλο άνθρωπό που θα εμπιστευόμουν απολύτως και θα έβρισκε τα κουμπιά μου για να με βοηθήσει να πετύχω τους στόχους μου, που θα μου έδειχνε πως υπάρχει και αυτή η ωραία πλευρά της διατροφής, του προσέχω τι τρώω, του τρώω γιατί πεινάω πραγματικά και του τρώω ποιοτικά και σωστά.

Από την αρχή της συνεργασίας μας, η Σοφία με έκανε να νιώσω άνετα. Ποτέ δεν μου κούνησε το δάχτυλο στα λάθη που έκανα, δεν με έκρινε και δεν μου είπε «ΜΗ». Αντιθέτως μου έδινε να καταλάβω τι λάθος είχα κάνει, και που οφειλόταν αυτό. Με συμβούλευε στο πως να αντιμετωπίσω μια κατάσταση ώστε να γίνω ακόμη καλύτερη και να είμαι ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μου. Με βοήθησε να ξανά-αρχίσω να αγαπάω τον εαυτό μου και το σώμα μου με ότι ατέλειες του, και μου υπενθύμιζε πως ο καθένας μας είναι διαφορετικός και οι ατέλειες μας, μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Με βοήθησε να ακούω και να αισθάνομαι το σώμα μου, διότι πάντα έχει κάτι να μας πει.

Ενάμιση χρόνο μετά, νιώθω ότι έχω καταφέρει το αδύνατο για εμένα, χωρίς στερήσεις και γκρίνιες, αλλά με μέτρο και προσοχή. Μέχρι σήμερα, ούτε έχω κουραστεί, ούτε έχω φτάσει στο σημείο να πω ότι τα παρατάω, αντιθέτως, μέσα από την διαδικασία του να φτιαχτούμε το πρόγραμμα μαζί, συμπεριλαμβάνοντας τις ωραίες, εμπλουτισμένες και φρέσκες ιδέες που έχουν οι συνταγές της, κάνουν αυτό το ταξίδι ακόμα πιο ευχάριστο!!

Φ.Ε.Δαμίγου

24 Αυγούστου 2022

“Το ταξίδι της υγιεινής διατροφής και σωματικής άσκησης για εμένα ξεκίνησε περίπου πριν ένα χρόνο. Η αιτία ήταν το καθημερινό άγχος, λόγω της σχολής και των διαφόρων δραστηριοτήτων μου. Η Κα Ελευθερίου από την πρώτη στιγμή με υπομονή και αποφασιστικότητα βρίσκεται στο πλευρό μου για να με επιβραβεύει και να με ενθαρρύνει να αγαπώ όλο και περισσότερο τον εαυτό μου. Το διαιτολόγιο και οι συμβουλές της με βοήθησαν να πετύχω τους στόχους μου και να πετύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα! Το αποτέλεσμα ήταν να έχω πλέον θεραπεύσει το ευερέθιστο έντερο (που μου δημιουργήθηκε από το στρες), με ισορροπημένη διατροφή (με βάσει όλα αυτά που ήδη τρέφω τον εαυτό μου), και παράλληλα με ένα πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι! Ευχαριστώ για ακόμη μια φορά την υπέροχη αυτή ομάδα για την φροντίδα που λαμβάνω!!”. Σας ευχαριστώ θερμά!

Τσιστράκη Αικατερίνη

9 Αυγούστου 2022

Με την πολύτιμη βοήθεια της Σοφίας, κατάφερα μετά από 2 χρόνια να χάσω επιτέλους τα κιλά της καραντίνας που τόσο με ταλαιπωρούσαν… Το σώμα μου άλλαξε τελείως και νιώθω ότι βρήκα και πάλι τον εαυτό μου!!! Οι προτάσεις της με συνταγές πάνω στα φαγητά που αγαπώ και οι πολλές εναλλακτικές λύσεις, έκαναν την διαδικασία πολύ πιο εύκολη που σίγουρα θα με βοηθήσουν και στο μέλλον! Ευχαριστώ για όλα!

Ελίνα Μ

1 Νοεμβρίου 2015

Η ιστορία μου ξεκινά στις τελευταίες τάξεις του σχολείου, όπου η μεγάλη πίεση και το διάβασμα, σε συνδυασμό με το άγχος, μου άνοιξαν την όρεξη για λιχουδιές και φαγητά που μου προκαλούσαν ευφορία. Αν και καταλάβαινα πως η εμφάνισή μου έχει αλλάξει, δεν έμπαινα στη διαδικασία ζυγίσματος κι έτσι δεν αντιλαμβανόμουν πόσο έχω παχύνει. Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε, μέχρι που έφτασα 80 κιλά. Η Σοφία με βοήθησε να επανέλθει το σώμα μου ξανά στην ιδανική του κατάσταση. Η χημεία που είχα με την αγαπημένη μου διατροφολόγο ήταν αυτό που με ενέπνευσε να προχωρήσω. Το πιο σημαντικό όμως από όλα ήταν ότι το είχα πάρει απόφαση. Αν πρώτος εσύ δεν θέλεις να αλλάξεις την εικόνα σου, κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει! Χρειάζεται όμως να έχεις και την σωστή καθοδήγηση ώστε να επιταχύνεις τα αποτελέσματα και να ακολουθήσεις την σωστή οδό.

Αγάπη Διαμαντοπούλου

7 Ιουλίου 2022

Η Σοφία με βοήθησε μετά από καιρό που προσπαθούσα να χάσω κιλά να πετύχω το στόχο μου. Ήταν πάντα εκεί, χωρίς κριτική διάθεση, με κατανόηση, συμβουλές, ενθάρρυνση και ειλικρινές ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα μου αρέσει το ενδιαφέρον της να δίνει καινούριες συνταγές, να κάνει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα, ώστε να υπάρχει διαρκώς κάτι διαφορετικό και μια ευρεία γκάμα επιλογών. Την ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποστήριξη της ως τώρα.

Μελίνα Κεφαληνού

1 Ιουλίου 2021

Είμαι άτομο γυμνασμένο πολύ πειθαρχημένο, όμως το τελευταίο διάστημα από δική μου επιλογή κακής διατροφής και χωρίς άσκηση, πήρα κιλά. Αποφάσισα από θετικές συστάσεις για τη διαιτολόγο Σοφία και την επισκέφτηκα. Από την πρώτη επαφή μαζί της αισθάνθηκα σιγουριά, που κάθε μου επίσκεψη την επιβεβαίωνε! Ακολούθησα πιστά τα προγράμματα διατροφής και κάθε εβδομάδα είχα αποτέλεσμα! Σοφία μου σου εύχομαι να είσαι καλά και να συνεχίσεις την επιστημονική εργασία σου γιατί πιστεύω  ότι είναι για σένα και ταλέντο!!! Επιφυλάσσομαι να συνεχίσω να συμπληρώνω ακόμη την σελίδα μου, γιατί η ευγνωμοσύνη μου για το πρόσωπό της διαιτολόγου Σοφίας έχει πολλά να μας πει, αφοσιωμένη στο έργο της το κάθε άτομο μας αντιμετωπίζει διαφορετικά, όπως διαφορετικός είναι και ο κάθε ανθρώπινος οργανισμός!!!

Σοφία μου χίλια ευχαριστώ για την αγάπη που με περιέλαβες από την πρώτη ημέρα. Σε πίστεψα και ακολούθησα πιστά το πρόγραμμα της κάθε εβδομάδας.

Η σελίδα μου ανήκει θα συνεχίσω….. γιατί το αποτέλεσμα με γοητεύει. Επιπλέον αισθάνομαι ασφαλής ως προς το θέμα της τήρησης των μέτρων λόγω covid- 19. Συνεχίζω ακόμη ένα μήνα δηλαδή Ιούλιο- Αύγουστο για να φθάσω στον στόχο μου, είμαι απαιτητική και δεν δέχομαι εκπτώσεις στο θέμα της διατήρησης του σωστού βάρους μου, εξάλλου το ίδιο υποστηρίζει και η διαιτολόγος μου, δηλαδή να προσέχω τη διατροφή μου και την άσκηση την καθημερινή. Χρυσός κανόνας: Διατροφή – Κίνηση!!! Σοφία μου σε πίστεψα και έχω το αποτέλεσμα που ήθελα- ξαναβρήκα τον εαυτό μου και αισθάνομαι ότι πετάω από αισιοδοξία και χαρά!!! Δε θα πάψω να σε εμπιστεύομαι , οι συμβουλές σου έχουν περιεχόμενο και αποτέλεσμα. Έχω στόχο σημαίνει δεν επηρεάζομαι από τα αιδέσματα των άλλων έχω τη δική μου διατροφή που με θρέφει σωστά και υγιεινά!!!

Αισθάνομαι τυχερή που σε βρήκα!!! Σου αφιερώνω την αγάπη μου και το χαμόγελό μου!!! Καλό καλοκαίρι!!!

Μαρία Βερώνη

2 Δεκεμβρίου 2020

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για όλα αυτά τα χρόνια της γνωριμίας μας, τα οποία άλλαξαν ριζικά τη μετέπειτα ζωή μου! Σοφία μου, δεν μου έδειξες μόνο με τις γνώσεις σου πώς να διαχειρίζομαι το σώμα μου και τη διατροφή μου.. αλλά και την ψυχή μου! Μου έδωσες βάσεις για το μέλλον, πάντα θα σε έχω στο μυαλό μου με πολλή αγάπη!  Σε ευχαριστώ θερμά για όλα!

ΥΓ. όλα τα συναισθήματα που νιώθω για σένα Σοφία μου δυστυχώς δεν γράφονται σε μία σελίδα! Είναι τόσα πολλά 🙂 .. έχουν γραφτεί όμως στη μνήμη μου και στην καρδιά μου! Άλλωστε γνωρίζεις εσύ ..τώρα πια πώς νιώθω! Σου εύχομαι από καρδιάς κάθε καλό!!!

Ελένη Αρναρέλη

8 Σεπτεμβρίου 2020

Στη Σοφία βρίσκεις μια καλή φίλη και ένα σπουδαίο σύμμαχο που σε νοιάζεται, σε στηρίζει και σε εμπνέει. Φροντίζει να προσαρμόζει το πρόγραμμα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου. Σου δίνει ωραίες ιδέες για συνταγές, χρήσιμο υλικό και σου μαθαίνει τα μυστικά της σωστής διατροφής και της σωματικής ευεξίας. Δεν θα την άλλαζα με καμία 🙂

Τζέτζα Ναντίν

1 Ιουλίου 2020

Σοφάκι μου γλυκό, σ ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου, την καλοσύνη σου και την ενθάρρυνση σου! Ήσουν και είσαι κοντά μου στην προσπάθεια μου! Σου οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί χωρίς εσένα δεν θα τα είχα καταφέρει να φτάσω στο στόχο μου! Μέσα από την δική σου επίμονη και υπομονή, την πείρα και την γνώση σου, κατάφερα αυτό που για μένα ήταν ακατόρθωτο! Είσαι ένας μεγάλος θησαυρός για όλους! ΈΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, Πέρα από την εξωτερική σου ομορφιά, η εσωτερική σου ομορφιά είναι αυτή που κερδίζει όλους μας!

Πάσσου Μαρία

30 Ιουνίου 2020

Άριστη επαγγελματίας η Σοφία, χείμαρρος πληροφοριών, εγκάρδια, με ακούει σε κάθε ραντεβού, με επιμονή και πάθος δουλεύει μαζί μου, διώχνοντας με εφευρετικό τρόπο οτιδήποτε εμποδίζει την επίτευξη του στόχου μου. Υπέροχος άνθρωπος, πρόσχαρη, αισιόδοξη και λαμπερή, φώτισε κάθε μου πτυχή. Είμαι τυχερή που υπάρχει στη ζωή μου, πολύ την αγαπώ, την ευχαριστώ θερμά για την καλοσύνη που μου έδωσε κι εύχομαι πολλαπλάσια να της επιστραφεί. Είναι ο άγγελός μου θα ήθελα να γράψω εν ολίγοις αλλά προτίμησα να το αναλύσω!

Σταυρούλα Τριανταφύλλου

15 Φεβρουαρίου 2020

Γνώρισα την Σοφία τον Ιούνιο του 2019. Είναι πολύ προσιτή ευγενική και πολύ γλυκός άνθρωπος. Στη δουλειά της καταπληκτική και πάντα να ενθαρρύνει. Έχασα περίπου 7 κιλά και την ευχαριστώ πολύ…….🌹 και συνεχιζουμε😊🥕🍪🥕😉

Βάσω Σουλτάνη

11 Φεβρουαρίου 2020

Γνωρίζω τη Σοφία περισσότερο από 10 χρόνια πλέον… Σίγουρα δεν θα μπορούσα να γράψω για εκείνη με τρόπο τυπικό. Μόνο από καρδιάς!
Ήταν και εξακολουθεί να είναι ο μέντορας υγείας μου, γιατί ο δικός της τρόπος ξεπερνά κατά πολύ αυτόν του απλού διατροφολογίου και ενός ξερού προγράμματος. Προσαρμόζεται στις ανάγκες σου, δίνει εφαρμόσιμες λύσεις, μα πάνω απ’ όλα σου δείχνει το δρόμο ν’ αγαπήσεις το σώμα σου και να του προσφέρεις τα καλύτερα. Σε εκπαιδεύει σ’ ένα δρόμο που δυστυχώς πολλές φορές δεν είναι έμφυτος.
Με έχει βοηθήσει να εφαρμόσω τη δημιουργική μου υπόσταση και στην διατροφή, αναζητώντας συνταγές που κάνουν την κλασσική δίαιτα να μοιάζει παιχνίδι. Έχετε κάνει ποτέ scouting/έρευνα για το τέλειο παστινάκι ή την πιο τρυφερή λαχανίδα; Ναι! Η διατροφή μπορεί να είναι κάτι υπέροχο, αρκεί να το δεις απ’ τη σωστή πλευρά και με τον κατάλληλο σύμμαχο δίπλα σου! 🙏💪☀️
Σοφία μου σ’ ευχαριστώ για την υποστήριξη, τις συμβουλές και τη φροντίδα!

Δημητριάδη Βίβιαν

28 Ιανουαρίου 2020

Με παρότρυνε να ξεκινήσω την προσπάθεια απώλειας βάρους μία ξαδέλφη μου μεγαλύτερη που είχε χάσει αρκετά κιλά. Μου άρεσε πολύ αυτό που είδα σε αυτήν και σε μία άλλη κυρία στην γειτονιά, και .. κάπως έτσι πήρα την απόφαση. Πλέον νιώθω ωραία, νιώθω σικάτη και κάνω καλές επιλογές!!! Ένα-ένα κιλό.. χάθηκαν 15 κιλά. Φασούλι το φασούλι χάθηκε το βάρος και χωρίς να το καταλάβω έφτασα στον στόχο! Όσοι δεν με βλέπουν συχνά το αντιλαμβάνονται περισσότερο. Τι αποκόμισα από τη συνεργασία με την διατροφολόγο κ.Σοφία Ελευθερίου; Το σωματικό μου βάρος μειώθηκε κατά 15 κιλά, όπως ήταν και ο αρχικός μας στόχος, βάση της επιθυμίας που είχα εκφράσει. Είδα τον εαυτό μου- κι εγώ και οι άλλοι- να μεταμορφώνεται σε μία αισθητά λεπτότερη σιλουέτα. Ένας εαυτός που θεωρώ πως τώρα είναι όμορφος και σικάτος και …γιατί όχι… και πιο έξυπνος! Στην απόφασή μου να αλλάξω αυτό που δεν μου άρεσε (την εικόνα του εαυτού μου), επέλεξα να απευθυνθώ σε μία διατροφολόγο που λαμβάνοντας υπόψιν τις ιατρικές μου εξετάσεις εκπόνησε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, μια διαιτολόγο που προδίδει -όχι μόνο- με τον επαγγελματισμό της, αλλά και με τον τρόπο ζωής της, ότι η ίδια της η ζωή είναι ευθυγραμμισμένη με την ποιότητα.. μαθαίνοντας μου πως η υγιεινή διατροφή, ο υγιεινός τρόπος ζωής γενικότερα, εμπεριέχει και υγεία και απόλαυση και έλεγχο και αξία και τη βεβαιότητα έξυπνων επιλογών. Και το λέω αυτό, γιατί έχω τη βεβαιότητα ότι βρίσκομαι στο σωστό δρόμο της σωματικής υγείας, καθώς ύστερα από προτροπή της έβαλα στη ζωή μου και τη συστηματική γυμναστική – έχοντας συνδυαστικά οφέλη – σωματικά και ψυχικά.

Δρούλια Ανδριαννή

14 Ιανουαρίου 2020

Η γνωριμία μου με τη Σοφία πάει πίσω σχεδόν 11 χρόνια. Πλέον τη θεωρώ φίλη και μέντορα. Αφουγκράζεται τις ανάγκες μου και προσαρμόζει το πρόγραμμα διατροφής στις γευστικές μου επιθυμίες με οδηγό τη μεσογειακή διατροφή. Έχει το χάρισμα να «διαβάζει» τον χαρακτήρα μου ώστε όταν χρειάζεται, να με ενθαρρύνει παραπάνω ή να μου προτείνει κάτι νέο που θα με βοηθήσει γενικότερα στην επίτευξη της σωματικής και ψυχολογικής μου ευεξίας. Πέρα από την απώλεια βάρους, έμαθα να αγαπώ περισσότερο τον εαυτό μου και να δίνω έμφαση σε ό,τι με κάνει υγιή, δυνατή και ευτυχισμένη. Θερμά συγχαρητήρια στη Σοφία για όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα στην καριέρα της αλλά και για τη μέθοδο που έχει αναπτύξει στην απώλεια βάρους!

Μαρίνα Ν.

22 Ιανουαρίου 2020

Το ταξίδι μου μαζί με τη Σοφία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2019, όταν μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να χάσω βάρος μόνη μου, ακολουθώντας διάφορες δίαιτες, αποφάσισα μετά από σύσταση κάποιου φίλου να την επισκεφτώ.

Σήμερα επτά μήνες μετά, 22 κιλά ελαφρύτερη και νοιώθοντας άλλος άνθρωπος κυριολεκτικά, σκέφτομαι ότι ήταν από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής μου. Όταν συνάντησα τη Σοφία είδα έναν άνθρωπο γλυκύτατο, με αληθινό χαμόγελο και θετική αύρα. Στη πορεία ανακάλυψα πόσο ενθαρρυντική, υπεύθυνη και επαγγελματίας είναι. Η Σοφία μου μάθαινε  σιγά-σιγά  πώς να τρέφομαι σωστά χωρίς στερήσεις και πείνα. Όταν είδα ότι όλο αυτό λειτουργεί πήρα δύναμη και θάρρος να συνεχίσω. Όταν έφτασα στο στόχο μου, που πριν έμοιαζε ουτοπικός, εγώ ήμουν αυτή που είπα συνεχίζουμε. Γιατί πραγματικά ήταν για μένα κάτι που δεν με κούραζε, αλλά αντιθέτως με ευχαριστούσε. Ανακάλυψα  ότι η λέξη δίαιτα δεν υφίσταται. Η σωστή λέξη που άλλαξε τη φιλοσοφία μου για το φαγητό  είναι  «διατροφή». Η διατροφή, λοιπόν, είναι η μαγική λέξη που μου έμαθε η Σοφία και την ευγνωμονώ για αυτό. Παράλληλα αισθάνομαι ότι έβαλα στη ζωή μου τον άνθρωπο Σοφία. Μια νέα φιλία ξεκίνησε. Συγνώμη Σοφία για την κρέπα με σοκολάτα που έφαγα ( ! ) Ευχαριστώ Σοφία για όλα όσα μου έμαθες και θα συνεχίσεις να μου μαθαίνεις για να ζω μέσα σε ένα υγιές σώμα. Με πολύ αγάπη, Τάνια Μώραλη.

Τάνια Μώραλη

06 Ιανουαρίου 2020

Σοφία μου θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την υποστήριξη και τη βοήθεια σου. Πάνω από όλα είσαι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος και λειτουργείς υποστηρικτικά. Εμένα πρώτα με βοήθησες ψυχολογικά και μετά διατροφολογικά. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για κάποιον που ξεκινάει μια τέτοια προσπάθεια. Αν και ήμουν πάντα κανονική στα κιλά, ήμουν αγύμναστη και είχα αρκετό λίπος. Παρότι είχα ξεκινήσει αρκετό καιρό διατροφή.. και ενώ πήγαινα ενάμιση χρόνο γυμναστήριο, λόγω διατροφικών ατασθαλιών, καθώς και λάθος επιλογών στα φαγητά, αλλά και του μη σωστού προγράμματος στο γυμναστήριο, δεν είχα καταφέρει να έχω το αποτέλεσμα που ήθελα. Δεν είχα επισκεφτεί ποτέ διατροφολόγο, γιατί πίστευα ότι δεν το χρειαζόμουν και γιατί δεν πίστευα ότι μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, αφού όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Έφτασα όμως σε ένα σημείο που κατάλαβα ότι χρειάζομαι βοήθεια.. κι έτσι εντελώς τυχαία βρήκα εσένα.
Με τις συμβουλές, την υποστήριξή και την καθοδήγησή σου, καθώς και με την υπομονή και επιμονή μου, μέσα σε 6 μήνες καταφέραμε να αλλάξουμε το σώμα μου και πλέον να έχω ένα ωραίο γυμνασμένο σώμα! Πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο αυτό που καταφέραμε.
Και συνεχίζουμε…γιατί αυτά που έμαθα από εσένα δεν είναι για ένα εξάμηνο,αλλά για την υπόλοιπη ζωή μου!!

Βράκα Γεωργία

10 Δεκεμβρίου 2019

Απευθύνθηκα στην Σοφία κατόπιν συστάσεως μιας φίλης, η οποία μου είπε: “Η Σοφία με έμαθε να τρώω σωστά”. Και το διαπίστωσα εμπράκτως… Παρόλο που με την Σοφία δεν συναντηθήκαμε ποτέ από κοντά (η επικοινωνία μας ήταν αποκλειστικά ηλεκτρονική, καθότι ζω μόνιμα στο εξωτερικό) και παρόλο που είμαι επιρρεπής στις διατροφικές ατασθαλίες (φανατική σοκολατόφιλος), η Σοφία, με την κατάρτισή της και τον επαγγελματισμό της, με ενέπνευσε, με στήριξε, με βοήθησε να πετύχω τον στόχο μου και εν τέλει με δίδαξε τι σημαίνει ισορροπημένη διατροφή. Σοφία, σε ευχαριστώ πολύ για όλα!

Μαρίνα-Μυρτώ Μανωλά

17 Σεπτεμβρίου 2019

Απευθύνθηκα στην Σοφία με σκοπό να χάσω 4 κιλά. Μαζί της όμως ανακάλυψα πολλά περισσότερα από μια σωστή διατροφή. Με την βοήθεια της έμαθα να αγαπάω το σώμα μου, να το ακούω, να αναγνωρίζω και να καταλαβαίνω τις ανάγκες του. Έμαθα την ισορροπία στο φαγητό, να απολαμβάνω τόσο τις υγιεινές επιλογές όσο τις “ατασθαλίες”. Η Σοφία είναι, εκτός από καταρτισμένος επαγγελματίας, μια θετική παρουσία που σε βλέπει, σε υποστηρίζει στην προσπάθεια, σε καθοδηγεί και σε εμπνέει να γίνεις η πιο χαρούμενη εκδοχή του εαυτού σου.

E.Z.

25 Ιουλίου 2019

Όταν πήγα για πρώτη φορά στη Σοφία είχα μια αρκετά δύσκολη αποστολή: είχα ήδη πάει σε έναν «ειδικό» που μου είχε πει ότι πρέπει να χάσω 47 κιλά για να έρθω σε κανονικά επίπεδα και ότι είναι σαν να περπατάω καθημερινά κουβαλώντας ένα τσιμεντόλιθο στο στήθος μου που πρέπει να ξεφορτωθώ. Βέβαια αυτός ο «ειδικός» μου έδωσε μια δίαιτα που δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω ποτέ, οπότε βρήκα τη Σοφία από το διαδίκτυο και είπα να δοκιμάσω.. Πράγματι, με την πρώτη λιπομέτρηση ήμασταν παχυσαρκία τύπου ΙΙ, οριακά με παχυσαρκία τύπου ΙΙΙ. Ο στόχος μακρύς και δύσκολος αλλά σήμερα, 10 μήνες μετά είμαι μείον 42 κιλά (το λέω και δεν το πιστεύω ακόμα), πηγαίνοντας βήμα βήμα σε παχυσαρκία τύπου Ι, μετά σε απλά υπέρβαρο και τώρα είμαι στα όρια του φυσιολογικού. Το κυριότερο που κάνει η Σοφία δεν είναι το διαιτολόγιο (που διαμορφώνεις εσύ μαζί της κάθε εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες σου, το πρόγραμμά σου και αυτά που σου αρέσει να τρως). Δεν είναι καν οι εξελιγμένες συνταγές της για το πώς να φτιάξεις τα αγαπημένα σου φαγητά με τρόπο που να μπορείς να τα φας χωρίς ενοχές. Δεν είναι καν η εβδομαδιαία παρακολούθηση με ζύγισμα, λιπομέτρηση και ό,τι εφαρμογή μπορείς να φανταστείς που να σου δείχνει ακριβώς το σημείο που βρίσκεσαι και την εξέλιξή σου, τι έχεις καταφέρει. Το πιο σημαντικό που σου προσφέρει η Σοφία είναι η ψυχολογική υποστήριξη, ειδικά όταν η ζυγαριά κολλάει και πας στο γραφείο της με νεύρα και απογοήτευση. Είναι πάντα εκεί να σου δείξει πώς να αγαπάς και να ακούς το σώμα σου, να σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις ακόμη πιο δυναμικά, βλέποντας πίσω τι έχεις καταφέρει και μπροστά το στόχο σου. Πλέον μπορώ με σιγουριά να πω ότι έχω αλλάξει τις διατροφικές μου συνήθειες, ακόμη κι αν δεν έχουμε τώρα εβδομαδιαίο διαιτολόγιο δεν υπάρχει περίπτωση να φάω junkfood(που το λάτρευα) αλλά ξέρω πολύ καλά τι «καύσιμο» να προτιμήσω να βάλω μέσα στον οργανισμό μου για να είμαι υγιής και να μπορώ να φοράω αυτά που ονειρευόμουν! Σοφία μου ένα ευχαριστώ είναι πάρα πολύ λίγο..

Αθηνά Λαμπροπούλου

21 Ιουνίου 2019

Όταν κάτι δεν το γνωρίζεις, εκπαιδεύσου! Η  κα Ελευθερίου είναι ο personal trainer της διατροφής μου. Από την αρχή της ζήτησα ότι θέλω να χάσω κιλά αλλά κυρίως να εκπαιδευτώ στην διατροφή. 4 μήνες μετά, φτάσαμε τον στόχο και το κυριότερο… έμαθα πολλά για τον σώμα μου, τις ανάγκες του και το πως να διαχειρίζομαι της διατροφικές αδυναμίες μου, στον αγχωτικό τρόπο ζωής μου, με έξυπνο τρόπο. 

Η διατροφή θέλει επιμονή, εξυπνάδα, γνώσεις, ευελιξία, αγάπη για το σώμα και την ψύχη μας και επιθυμία να προσφέρουμε στους εαυτούς μας το καλύτερο! Κα Ελευθέριου σας ευχαριστώ που μου προσφέρετε την ευκαιρία να είμαι μαθητής σας.

Κωσταπαππάς Λάμπρος

4 Ιουνίου 2019

My dietician, Sofia Eleftheriou, (after both my pregnancies), not only helps you to lose weight at a healthy pace, but introduces you to healthier eating habits/choices that you can keep for the rest of your life!

Καλλή Γεωργία

17 Ιουνίου 2019

Είμαι ευγνώμων και πολύ χαρούμενη που σε γνώρισα Σοφία μου και σε ευχαριστώ πολύ για το δώρο που με βοήθησες να κάνω στον εαυτό μου, χάνοντας αυτά τα επί πλέον κιλά που είχα πάρει την τελευταία δεκαετία, με σωστή διατροφή και ψυχολογική υποστήριξη, χωρίς στερήσεις και πείνα!!!!!Σου εύχομαι να είσαι πάντα χαρούμενη και υγιής και να μπορείς να βοηθάς αυτούς που σε χρειάζονται!!!!!!

Κώστα Κατεβαίνη Έλσα

29 Ιανουαρίου 2019

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Σοφία, που με τις γνώσεις της, την μέθοδο της, τον επαγγελματισμό της και την γενικότερη της στάση με βοήθησε να ξανααισθανθώ άνετα το κορμί μου. Λ.Κ.

Λ.Κ.

12 Δεκεμβρίου 2018

Είμαι αθλήτρια και φοιτήτρια φυσικής αγωγής και παρόλα αυτά ήμουν στα όρια του υπέρβαρου. Δεν μπορούσα να καταλάβω που έκανα λάθος με την διατροφή μου και αυτό είχε επιπτώσεις στην εικόνα μου, καθώς δεν ένιωθα όμορφα και δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω πλήρως στις προπονήσεις μου, μέχρι που επισκέφτηκα την κυρία Σοφία και ξεκινήσαμε μαζί ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής. Στις συναντήσεις που είχα μαζί της με βοήθησε να καταλάβω τα λάθη που έκανα, χάρη στο μεγάλο εύρος γνώσεων που έχει στο αντικείμενο της, και έτσι έχασα τα περιττά κιλά που ήθελα και συνεχίζω νιώθοντας πιο υγιής και έχοντας μάθει να τρώω σωστά πλέον και την ευχαριστώ πολύ για αυτό!! Τελικά είχα παγιδευτεί σε ένα λάθος διατροφικό δρόμο.. αλλά πλέον ξέρω που να βαδίζω!

Τριανταφύλλου Δήμητρα

30 Νοεμβρίου 2018

Ήμουν 20 χρονών και ήμουν 47 κιλά. Αδύνατη. Έφτασα τα 57 και ήμουν καλή. Στα 30 μου ήμουν ήδη 60 και έλεγα να αδυνατίσω λίγο για να πάω 57 πάλι. Αλλά μαζί με τα χρόνια, ανέβαιναν και τα κιλά.

Δίαιτα, γυμναστική και ξανά δίαιτα και ξανά γυμναστική. Αισίως έφτασα τα 64. Μέχρι και πριν 5 μήνες, που είπα “δεν πάει άλλο, γιατί όλοι κι όχι εγώ, δεν τρώω, τι κάνω λάθος?” ..και διάφορα άλλα που σκεφτόμαστε μέσα στην απογοήτευσή μας. Αυτά σκεφτόμουν κάθε μέρα. Αν και ήμουν αρκετά διστακτική και αμφισβητούσα για τον εαυτό μου, και έλεγα μέσα μου ‘Και σιγά μην γίνει δουλειά. Άντε 2 κιλά να χάσω και ξανά τα ίδια’, το αποφάσισα και ήρθα σε σένα @Sofia Eleftheriou

Όταν κάνεις ξεκινάει αυτή την “ιστορία”, δεν ξέρει που θα τον φτάσει. Ελπίζει στο επιθυμητό αλλά η διαδρομή ίσως είναι δύσκολη. Ίσως και πάλι όχι. Εξαρτάται από τον στόχο, την θέληση, την υπομονή, την επιμονή και την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας. Εξαρτάται ΑΠΟΛΥΤΑ από τον άνθρωπο που έχει απέναντί του και με σένα @Sofia Eleftheriou, την @ΔΙΑΤΡΟΣόΦΙΑ σου, το χαμόγελα σου, τα λόγια σου, τις γνώσεις σου, την θετική σου αύρα, την θετική σου σκέψη, την υπευθυνότητά σου, 4 μήνες μετά την πρώτη μας γνωριμία, ζύγιζα 56 κιλά. Νιώθω ευγνώμων γιατί είχα ένα σημείο αναφοράς κι αυτό ήσουν εσύ. Δεν απογοητεύτηκα στιγμή, ακόμα και όταν στην 2η εβδομάδα είχα χάσει μόνο 400 γραμμάρια, πίστεψα σε σένα, σε μένα, στην ομάδα μας. Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς. Σ’ ευχαριστώ για την επιτυχία μας αλλά και για τον σωστό τρόπο διατροφής που ενώ ήξερα, μαζί σου τον αγάπησα και τον επιζητώ. Σ’ ευχαριστώ για το νέο μου εαυτό όντας χάσει 8 κιλά και πλέον ίσως και λίγο παραπάνω, τον άλλο άνθρωπο που είχα μέσα μου και δεν ήξερα. Μόλις βρω τον χρόνο και για γυμναστική, πιστεύω θα βάλω την φωτογραφία σου, αφίσα στο δωμάτιο μου! 😉 Να σ’ έχει ο Θεός καλά.

Φραγκάκη Ελένη

6 Οκτωβρίου 2018

Θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά που ένιωσα πραγματοποιώντας ένα στόχο τόσο ξεχασμένο, ένα στόχο που είχα βγάλει εντελώς από το μυαλό μου… Δεν περίμενα ότι θα έμπαινα ξανά σε ρούχα που ούτε μπορούσα να φανταστώ ότι θα έμπαινα ποτέ!..

Όλα αυτά τα οφείλω σε μια χαρισματική κοπέλα και εξαιρετική διατροφολόγο που όταν τη γνώρισα, από την πρώτη μας συνάντηση με το λαμπερό της χαμόγελο με γέμισε ελπίδα, αισιοδοξία και με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου, να πιστέψω ότι μπορώ να τα καταφέρω να χάσω τα περιττά κιλά μου…

Το σημαντικό όμως είναι πως αδυνάτισα χωρίς να αισθάνομαι πείνα ή στέρηση…

Είμαι ευγνώμων, πολύ χαρούμενη και τυχερή που σε γνώρισα Σοφία μου και σε ευχαριστώ πολύ που με τη βοήθειά σου κατάφερα επιτέλους να αλλάξω την εικόνα του σώματός μου!!

Α. Ν.

14 Σεπτεμβρίου 2018

Η δική μου ιστορία είναι διαφορετική. Επισκέφτηκα την Σοφία Ελευθερίου για να με βοηθήσει να αποκτήσω κάποια κιλά. Είχα πολύ χαμηλό σωματικό βάρος σε σχέση με το ύψος μου. Κάθε φορά που πέρναγα κάποια ίωση, πάσχιζα να καλύψω το κενό της απώλειας κιλών. Η Σοφία με την μεγάλη πείρα και την υπομονή που διαθέτει, καθώς και με την άψογη καθοδήγηση της, με βοήθησε να πετύχω τον στόχο μου χωρίς να νιώσω ούτε μια φορά απογοήτευση. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!!!

Αθηνά Καλαβρέζου

7 Αυγούστου 2018

Όταν πέρασα το κατώφλι της Σοφίας Ελευθερίου, ήμουν αποφασισμένη να ξεκινήσω τη δέκατη δίαιτα της ζωής μου σε μια μακροχρόνια αποτυχημένη προσπάθεια να χάσω – και να διατηρήσω-  τα παραπανίσια κιλά που κουβαλούσα από βρέφος. Πέρασε ένας χρόνος από τότε και τώρα έχω αλλάξει ριζικά εμφάνιση, ψυχολογία και … γκαρνταρόμπα! Μία από τις ωραιότερες εμπειρίες μου τους τελευταίους μήνες είναι να ψωνίζω σε κανονικά καταστήματα (και όχι σε ειδικά καταστήματα «για παχουλές»), να ρωτάω την πωλήτρια αν υπάρχει νούμερο για μένα στα ρούχα που μου αρέσουν και εκείνη να με κοιτάει με απορία και να μου απαντά: «Μα γιατί να μην υπάρχει;» Όπως επίσης να επιλέγω το extra large και να ακούω την πωλήτρια να μου λέει: «Μα αυτό είναι πολύ μεγάλο για σας! Το νούμερό σας είναι το medium!» Μετά από χρόνια όπου οι πωλήτριες με κοίταζαν με οίκτο, λέγοντάς μου: «Δυστυχώς δεν έχουμε ρούχα στο νούμερό σας.», εκείνες οι εμπειρίες αποτελούν πλέον παρελθόν και οι τρέχουσες εμπειρίες αποτελούν μια πηγή ικανοποίησης που δύσκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος που δεν έχει υπάρξει παχύσαρκος. Και είναι πλέον εφικτές μετά από την απώλεια 46 ολόκληρων κιλών με την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση της Σοφίας σε διάστημα ενός χρόνου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτά τα κιλά φαίνεται να τα έχω αποχωριστεί πλέον οριστικά, καθώς έχω εκπαιδευτεί στη σωστή διατροφή με αποτέλεσμα τη ριζική τροποποίηση της αντίληψης και των συνηθειών μου σχετικά με το φαγητό. Και αν αυτό το κατάφερα εγώ, η οποία υπήρξα λαίμαργη και παχύσαρκη από βρέφος, τότε είναι βέβαιο ότι μπορεί να το καταφέρει ο καθένας. Αρκεί φυσικά να επισκεφτεί και να εμπιστευτεί τη Σοφία. Γιατί κάθε δύσκολη πορεία απαιτεί και έναν ικανό καθοδηγητή!

Κατερίνα Μανιαδάκη

4 Ιουλίου 2018

Σε ευχαριστώ Sofia Eleftheriou που με «ξαλάφρωσες» από 20 και πλέον κιλά σε 5 μήνες, με νέες, υγειινές, βιώσιμες διατροφικές συνήθειες.

Νίκος Χιωτάκης

1 Αυγούστου 2018

Μια κλινική διατροφολόγος – διαιτολόγος, συνειδητοποιημένη, υπεύθυνη και ενθαρρυντική. Η Σοφία Ελευθερίου με βοήθησε να πετύχω τον στόχο μου για να βελτιώσω την ολική μου υγεία μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα 2 μηνών. Το σημαντικότερο πιστεύω είναι ότι προσφέρει ρεαλιστικές συμβουλές και ρεαλιστικά διαιτητικά πλάνα τα οποία σε χορταίνουν και σου μαθαίνουν να προτιμάς υγιεινές επιλογές χωρίς δισταγμό. Με βοήθησε να συντονίσω το σώμα μου και να κόψω τη λαιμαργία. Όπως με συμβούλεψε και εξ’ αρχής, μόνο η πρώτη βδομάδα ήταν δύσκολη. Ύστερα μπήκα σε μια ρουτίνα και βρήκα ένα μέτρο που μου ταίριαζε, και επαναλαμβάνω, δε με πείνασε καθόλου. Ευχαριστώ πάρα πολύ τη Σοφία που από τη πρώτη μας συνάντηση με απέτρεψε από το να χάσω τα κιλά που θεωρούσα εγώ ιδανικά και μου έδωσε μια ρεαλιστική και υγιή εικόνα του βάρους που είναι σωστό και φυσιολογικό για τον σωματότυπο μου. Στοχευμένα μου δίδαξε την αξία της σωστής διατροφής και τη σημασία της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ioanna Karcas

4 Αυγούστου 2018

Η εμπειρία μου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν πλέον είχα φτάσει να ζυγίζω 71 κιλά σε ηλικία μόλις 30 χρονών. Ήταν τα περισσότερα κιλά που είχα δει ποτέ σε μένα και αυτό που έβλεπα μου προκαλούσε μεγαλύτερο άγχος και αδυναμία να το αντιμετωπίσω. Προτιμούσα να φοράω φαρδιά ρούχα για να κρύβομαι, δεν μπορούσα να περπατήσω πολύ ώρα γιατί λαχάνιαζα, και γενικά δεν ήθελα να βγαίνω έξω γιατί δεν ένιωθα άνετα. Για αρκετό καιρό προσπαθούσα να το διορθώσω μόνη μου αλλά δεν ήξερα πως. Για χρόνια έτρωγα λάθος, δεν γυμναζόμουν και δεν είχα ασχοληθεί ποτέ να μάθω πως να το διορθώσω.

Έβαλα, λοιπόν, στόχο ότι αυτή την φορά θα έκανα ότι μπορούσα για να επανέλθω στα φυσιολογικά κιλά μου, αλλά και να μάθω πώς να τρώω σωστά.

Ακολουθώντας λοιπόν τις συμβουλές της Σοφίας, κατάφερα να χάσω τα 9 από τα 11 κιλά που είχα βάλει στόχο. Ο στόχος μου όμως δεν τελείωσε μιας και θα συνεχίσω και με την βοήθεια της Σοφίας αλλά και μόνη μου πλέον μετά από 10 μήνες προσπάθειας να χάσω και τα τελευταία 2 κιλά που μου απομένουν. Μέσα σε αυτούς τους 10 μήνες υπήρξαν και πολλές δυσκολίες αφού πολλές φορές κόλλαγε η ζυγαριά και άλλες φορές χρειαζόταν να λείψω για μεγάλα διαστήματα στο εξωτερικό. Έμαθα όμως να ακούω τις συμβουλές της Σοφίας, και να τις ακολουθώ. Ακόμα και όταν έλειπα σε κάποιο ταξίδι, η Σοφία μου είχε περάσει τις γνώσεις της, ώστε να μπορώ να καταλαβαίνω πώς πρέπει να τρώω σωστά.

Μέσα σε μόλις λίγους μήνες ,από την αρχή αυτής της προσπάθειας, άρχισα να νιώθω καλύτερα με το σώμα μου, να νιώθω περισσότερη αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία μου άλλαξε. Ο επόμενος μου στόχος είναι τα 2 κιλά που μου απομένουν και επιτέλους να μάθω να αγαπώ την γυμναστική, κάτι τόσο ξένο για μένα. Η Σοφία δεν με βοήθησε απλά να χάσω τα κιλά που ήθελα, με βοήθησε πρώτα να μάθω πως να τρώω σωστά και να έχω ένα πρόγραμμα και δεύτερον να προσέχω τον εαυτό μου. Πάντα με χαμόγελο με άκουγε και με συμβούλευε  με βάση τις δικές μου ανάγκες. Πότε δεν ένιωσα πίεση αλλά ούτε και δυσκολία στο να ακολουθήσω τις συμβουλές της. Δεν θα μπορούσα να είχα ζητήσει βοήθεια από καλύτερο άνθρωπο. Σε ευχαριστώ για όλα!

Σοφία Τιμοθέου

14 Ιουνίου 2018

Πέρασαν πολλά χρόνια που έχω να γράψω σε λεύκωμα!

Πέρασαν πολλά χρόνια που έχω να δω αυτά τα κιλά στην ζυγαριά!

Όταν πέρασα για πρώτη φορά το κατώφλι αυτού του διαιτολογικού ιατρείου και έθεσα τον στόχο, στην πραγματικότητα δεν περίμενα ότι θα μπορούσα να τον πετύχω…

Όμως, από την άλλη πλευρά ήταν η Σοφία! Η Σοφία, που απ’την πρώτη στιγμή έδειξε πως έχει το.. μαγικό φιλτρο!

Η καθοδήγησή της ήταν ουσιαστική και αποτελεσματική!

Στην πραγματικότητα δεν χρειάστηκε να προσπαθήσω υπερβολικά!

Η Σοφία ήταν επίσης παρακινητική. Είχε τον τρόπο να σε ωθεί προς την σωστή κατεύθυνση, ώστε να πετύχεις το επιδιωκώμενο αποτέλεσμα.

Η Σοφία επιβράβευε την όποια προσπάθεια, και αν ακόμη κάποιες φορές – λίγες φυσικά – τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά, είχε τον τρόπο να σε ενθαρρύνει.

Πάνω απ΄όλα όμως η Σοφία είναι ένας προσιτός άνθρωπος, ένας γλυκός επαγγελματίας που σε αποτρέπει από τα .. γλυκά!

Σοφία σ’ευχαριστώ και αν ακόμη δεν θα σε ξαναχρειαστώ στο μέλλον – ως επαγγελματία εννοώ – είμαι πολύ χαρούμενη που σε γνώρισα και σου εύχομαι ό,τι καλύτερο στην ζωή σου!

Κάτια Χατζοπούλου

17 Ιουνίου 2018

Μετά από δύο εγκυμοσύνες είχαν μείνει κάποια κιλάκια σε εμένα αλλά και στο σύζυγο! Όταν εκείνος αποφάσισε να ξεκινήσει να επισκέπτεται τη Σοφία ακολούθησα με κρύα καρδιά καθώς δεν είχα μάθει ποτέ στη ζωή μου να ακολουθώ δίαιτες ή πρόγραμμα με συγκεκριμένη διατροφή (ήμουν από τις τυχερές  που έτρωγαν και δεν πάχαιναν). Από την πρώτη μου επίσκεψή η Σοφία με κέρδισε σαν άνθρωπος με τον ευχάριστο χαρακτήρα της και την υποστηρικτική της διάθεση και με έκανε να ξεκινήσω από την ίδια ημέρα το πρόγραμμα διατροφής που φτιάξαμε μαζί (είχα σκοπό γυρνώντας σπίτι να παραγγείλω junk food και να ξεκινήσω την επομένη)! Κατανοώντας ότι ως εργαζόμενη μητέρα δύο μικρών παιδιών ο χρόνος μου ήταν εξαιρετικά περιορισμένος, με βοήθησε σημαντικά δίνοντας μου γρήγορες συνταγές αλλά και δημιουργώντας προγράμματα διατροφής με λιγοστές παρασκευές γευμάτων αλλά και σύμφωνα με τα γούστα τα δικά μου και του συζύγου μου. Επίσης σημαντικό για μένα ήταν ότι ποτέ δεν ήταν επικριτική και δεν με υποχρέωσε να προσθέσω στη διατροφή μου κάτι που δεν μου άρεσε. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία άλλαξα πολλά ως προς την ποιότητα και τον τρόπο της διατροφής μου τα οποία μου έγιναν πλέον τρόπος ζωής. Αφού λοιπόν με βοήθησε να πετύχω τον στόχο που είχα θέσει νιώθω περισσή ικανοποίηση και  αυτοπεποίθηση. Σε ευχαριστούμε πολύ Σοφία!!! Συνέχισε την καλή δουλειά!!!

Γιώτα Μοντεβέρδη

21 Μαρτίου 2018

Τέλη Μαΐου του 2017, έρχομαι στην Σοφία και της λέω: Αν και αθλούμαι συνεχώς, έχω κολλήσει στα 63kg, που ενώ φαίνομαι καλά εμφανισιακά δεν μου αρέσω! Έχω κάνει διατροφή με άλλη ειδικό και δεν έχω χάσει παρά ένα κιλό που το έχω ξαναπάρει άμεσα. Βοήθησε με να πάω στα 57!

Ξεκίνησε λοιπόν ένα “ταξίδι” γνώσεων αλλά και νέων γεύσεων από εκείνη την ημέρα. Μου έμαθε να τρώω χωρίς να πεινάω, να διαχειρίζομαι την πείνα μου και να φέρνω εις πέρας σκληρές προπονήσεις με υγιεινό και νόστιμο φαγητό, βασισμένο επακριβώς στις “γεύσεις μου”. Τον Αύγουστο κιόλας είχα φτάσει 58kg από τα οποία τα 4kg ήταν καθαρό λίπος! Ξετρελάθηκα και μάλιστα αναθεώρησα για τον στόχο των 57kg, τα 58kg ήταν σούπερ τελικά!! Μπήκα μέχρι τον Ιανουάριο σε πρόγραμμα συντήρησης, και νιώθω πολύ καλά έκτοτε! Πραγματικά, Σοφία μου, η δουλειά σου αλλά και η δική μου επιμονή, μας έφεραν ένα τέλειο αποτέλεσμα! Σε ευχαριστώ πολύ !!

Στάμου Φένια

15 Φεβρουαρίου 2018

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά για την όλη σου υποστήριξη και καθοδήγηση σου, για την απώλεια των κιλών που ήθελα! Τα έχασα όλα χωρίς να νιώθω ότι πεινάω ή ότι στερούμαι κάτι, και αισθάνομαι υπέροχα που ξαναμπήκα στα παλιά μου ρούχα! Η μέθοδος που εφαρμόζεις είναι εξαιρετική, με τα χρωματιστά ντοσιέ και τα πολύχρωμα προγράμματα!! Και το βασικότερο: Με έμαθες πως να τρέφομαι σωστά και τι συνδυασμούς μπορώ να κάνω! Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στις συνταγές που μου έδωσες τις οποίες όσοι τις έχουν γευτεί έχουν ενθουσιαστεί! Είσαι φοβερή! Μην σταματήσεις ποτέ να έχεις αυτό το πάθος για την δουλειά σου και πάντα να χαμογελάς! Με αγάπη, Μ. Χ.

Μ.Χ.

21 Νοεμβρίου 2016

Σοφία θέλω να σε ευχαριστήσω για την συνεργασία μας, καθώς πραγματικά αισθάνθηκα το ενδιαφέρον σου στο πρόβλημα μου. Με βοήθησες πολύ και θα ήθελα να κρατήσω επαφή μαζί σου. Είσαι εξαιρετική στην δουλειά σου, ενημερωμένη και όχι μόνο..

Αγγελική Μακρή

18 Νοεμβρίου 2016

Έχοντας ασχοληθεί με τον αθλητισμό για χρόνια και βάζοντας φέτος ένα πιο δύσκολο στόχο, να τερματίσω τον Κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας κάτω από 4 ώρες, έπρεπε πέραν από χαμηλό σωματικό βάρος να έχω και χαμηλό ποσοστό λίπους, κοντά στο 13-14%. Γνώρισα την Σοφία Ελευθερίου ως εισηγήτρια σε ένα Σεμινάριο Αθλητικής Διατροφής της HNFC που παρακολούθησα, και αποφάσισα να έρθω σε επικοινωνία μαζί της για να με βοηθήσει να επιτύχω τον στόχο μου. Χωρίς να πεινάσω ιδιαίτερα, τρώγοντας “έξυπνα” και με ποικιλία στα γεύματά μου, συνδυάζοντας τροφές που μου αρέσουν και συνταγές που μου έδωσε  η Σοφία, σε συνδυασμό με την προπόνηση του μαραθωνίου, έχασα σε ένα μήνα περίπου 5 κιλά και μείωσα το ποσοστό λίπους μου στο 14-15%, από 19% που ήμουν πριν. Στόχος επετεύχθη, καθαρός χρόνος μαραθωνίου 3:50:47. Σε ευχαριστώ πολύ Σοφία, σου εύχομαι τα καλύτερα!

Γιώργος Παρζίγκας (42 ετών)

1 Οκτωβρίου 2016

«Όταν ήρθα στο γράφειo της Κας Σοφίας πριν περίπου 4 μήνες συνάντησα μια πανέμορφη γυναίκα, αυθεντικά γλυκιά και πρόσχαρη. Η ευγένειά της με κέρδισε αφού αποδείχτηκε πηγαία και όχι προσποιητή. Είστε υπέροχος άνθρωπος, νοιάζεστε πραγματικά για όσους έρχονται να σας επισκεφτούν και αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για να πετύχει κάποιος τον στόχο του. Γενικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το βάρος μου, ωστόσο, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, λόγω εξετάσεων κατατακτήριων, και έντονου άγχους, ο δείκτης της ζυγαριάς ανέβηκε! J Έκανα προσπάθεια να χάσω τα 10 κιλά μόνη μου, όμως δεν τα κατάφερα, αντιθέτως, απογοητεύτηκα ότι θα δυσκολευτώ πολύ για να επανέλθω στο φυσιολογικό μου βάρος.Όταν ξεκίνησα το πρόγραμμα διατροφής με την κυρία Σοφία, ειλικρινά, δεν αισθάνθηκα ότι μπαίνω σε δίαιτα, μου μετέδωσε όλη την φυλοσοφία της σωστής διατροφής με τρόπο κατανοητό, για αυτό και η όλη διαδικασία δεν μου φάνηκε ως κάτι το ιδιαιτέρως απαιτητικό. Λάτρεψα τους τρόπους που δουλεύει: Τα χρωματιστά ντοσιέ, τα χαρτιά με τα εικονογραφημένα τρόφιμα, τα χρήσιμα apps (!) όλα όλα όλα!!!

Υποσχέθηκα να κάνω και κάτι για γυμναστική και θα το κάνω, pilates σου έρχομαι..

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για όλα!!!»

Ράννου Ιωάννα

5 Αυγούστου 2016

«Γνώρισα την Σοφία μέσα από το διαδίκτυο. Έψαχνα έναν διατροφολόγο για να χάσω τα περιττά κιλά που επικίνδυνα αυξάνονταν κάθε χρόνο. Όταν είδα την φωτογραφία της και τις συνεντεύξεις της αμέσως κάτι με τράβηξε σε εκείνη! Δεν έχασα καιρό και την επισκέφθηκα αμέσως. Το χαμόγελό της και η γλυκύτητα που έχει σε κερδίζει αμέσως! Αυστηρή στην δουλειά της, πολύ καλή γνώστης του αντικειμένου και το πιο σημαντικό από όλα…δεν εμμένει μόνο πάνω σε αυτό. Η Σοφία σε βοηθά να γνωρίσεις το σώμα σου αλλά και την ψυχή σου που είναι το πιο σημαντικό! Έτσι η προσπάθεια και το αποτελέσματα θα μείνει! Θέλω να σε ευχαριστήσω πολύ για τα κιλά που με βοήθησες να χάσω αλλά κυρίως για τις συμβουλές σου και για το πραγματικό ενδιαφέρον που αγκαλιάζεις κάθε έναν που σε επισκέπτεται! Σε ευχαριστώ!»

Γούτη Κατερίνα

11 Νοεμβρίου 2016

«17 τα κιλά που με τη δική σου βοήθεια έχασα. 3 οι ευχές από μένα που με ευγνωμοσύνη σου δίνω. Υγεία ευτυχία, επαγγελματική επιτυχία. Ευχαριστώ από καρδιάς.»

Ρ.Τ.

1 Σεπτεμβρίου 2015

«Μετά την απόφαση του άντρα μου να επισκεφτεί διατροφολόγο, βρήκα µια πολύ καλή ευκαιρία να πάω κι εγώ µαζί του. Τα παραπανίσια κιλά που πάντα είχα σαφώς δυσκόλευαν τη ζωή µου στους περισσότερους τοµείς, όµως η απόφαση για οριστική απώλεια βάρους ήταν πολύ δύσκολο να παρθεί. Ωστόσο, αυτή τη φορά µπορούσαµε να κάνουµε µια νέα, κοινή αρχή, όπου ο ένας θα βοηθούσε και θα επηρέαζε θετικά τον άλλο. Επισκεφτήκαµε, λοιπόν, µαζί τη Σοφία και ξεκινήσαµε, στην αρχή διστακτικά, τις συνεδρίες. Η παρουσία της Σοφίας ήταν εκείνη που άλλαξε την άποψή µας για αυτή τη νέα προσπάθεια. Ο ρόλος της ήταν ο σηµαντικότερος, αφού οι υπηρεσίες που µας προσέφερε ξεπερνούσαν τα όρια της σχέσης διατροφολόγου-πελάτη. Το πρώτο πράγµα που µας ρώτησε ήταν αν αγαπάµε τον εαυτό µας και συνέχισε πως, αν τον αγαπάµε, δεν θέλουµε να τον βλέπουµε στην κατάσταση που είναι τώρα. Αυτό, λοιπόν, αποτέλεσε το µότο µας για να µπορέσουµε να αλλάξουµε σκεπτικό. Φυσικά, η αλλαγή αυτή δεν έγινε από τη µια στιγµή στην άλλη. Χρειάστηκε µεγάλη εµψύχωση και πίστη σε εµάς από τη µεριά της Σοφίας, ώστε να πιστέψουµε συνειδητά κι εµείς οι ίδιοι σε αυτή την αλλαγή. Για τον Γιάννη, η απώλεια των κιλών ξεκίνησε αµέσως, για εµένα όµως τα πράγµατα ήταν λίγο πιο δύσκολα, αφού η ζυγαριά άρχισε την… πτωτική της πορεία ύστερα από σχεδόν τέσσερις µήνες. Σε αυτό το χρονικό διάστηµα, η ψυχολογία µου δεν ήταν καλή, όµως χάρη στη συνεχή βοήθεια της διατροφολόγου µας συνέχισα µε τον ίδιο ενθουσιασµό την προσπάθειά µου. Μέχρι που, τελικά, άρχισα να βλέπω αποτελέσµατα και έχασα τελικά 15 κιλά. Μάθαµε να ακολουθούµε µια σωστή διατροφή, να µην τρώµε λιπαρά, να µην τρώµε τα γλυκά που τρώγαµε καθηµερινά. Στην περίπτωση που θέλουµε γλυκό έχουµε υποκατάστατα, όπως ζελέ ή γιαούρτι, που µας κόβουν την επιθυµία για γλυκό. Το βασικότερο είναι πως δεν στερούµαστε. Το διατροφολόγιό µας είναι πλήρες και δεν νιώθουµε την ανάγκη για τσιµπολόγηµα. Επίσης, αν βρεθούµε κάπου καλεσµένοι και µας φέρουν το γλυκό στο πιάτο, µπορούµε µε ένα κουταλάκι να φάµε µια µπουκιά – δεν είναι δα και τόσο τραγικό. Ένα από τα µυστικά είναι πως, αν µια µέρα κάνεις µια ατασθαλία, την επόµενη µπορείς µέσα από τη διατροφή σου να το διορθώσεις. Σήµερα, µετά την απώλεια των κιλών και βλέποντας πως έχουµε φτάσει στο στόχο, έχουµε και οι δύο φοβερή αυτοπεποίθηση. Μας αρέσει να βγαίνουµε έξω και να διασκεδάζουµε. Η εµφάνισή µας έχει αλλάξει, τα ρούχα πλέον φαίνονται πολύ καλύτερα πάνω µας. Έχουµε χαρά για τη ζωή, χαιρόµαστε το καθετί που κάνουµε. Βλέποντας παλιές µας φωτογραφίες, θα παρατηρήσεις πως, ακόµα κι αν είµαστε σε διακοπές, δεν γελάµε. Ενώ σήµερα οι φωτογραφίες µας είναι τόσο ξέγνοιαστες και θέλουµε να δείχνουµε τα σώµατά µας. Το πάχος σου δηµιουργεί κόµπλεξ, συστολή, δεν θέλεις να βγαίνεις έξω. Και όταν παίρνεις την απόφαση να βγεις, δοκιµάζεις ό,τι έχεις, όµως τίποτα δεν σου αρέσει».

Νανά Αντωνοπούλου

1 Οκτωβρίου 2015

«Τον περασµένο Οκτώβριο πήρα την απόφαση να επισκεφτώ το γιατρό, λόγω της πίεσής µου, που ήταν αυξηµένη. Ο γιατρός µου ήταν κάθετος στον τρόπο αντιµετώπισης – η ανάγκη για απώλεια βάρους ήταν πλέον επιτακτική. Έπρεπε να υιοθετήσω αµέσως έναν υγιεινό τρόπο ζωής, µε σωστή διατροφή και άσκηση. Έτσι πήρα την απόφαση να δράσω! Στράφηκα στη διατροφολόγο Σοφία Ελευθερίου, γνωρίζοντας πως χρειάζοµαι τη βοήθεια ειδικού, αφού µόνος µου δεν θα τα κατάφερνα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έµπαινα στη διαδικασία της δίαιτας. Είχα επανειληµµένως προσπαθήσει να χάσω κιλά, όµως τα αποτελέσµατα δεν ήταν καλά. Πρέπει ο χαρακτήρας σου να είναι πολύ ισχυρός. Το πιθανότερο είναι να κάνεις µία εβδοµάδα δίαιτα και την 8η µέρα να τα χαλάσεις όλα, τρώγοντας αυτά που δεν πρέπει. Ενώ µε το έναυσµα ότι σε παρακολουθεί κάποιος, κρατάς τους κανόνες σωστά. Η προσπάθειά µου διήρκεσε γύρω στους 10 µήνες, µε απώλεια 25 κιλών. Κάθε εβδοµάδα δεν ήταν ίδια, τη µια µπορεί να έχανα 500 γρ., την άλλη 1 κιλό, κάποια άλλη 300 γρ., αλλά σιγά σιγά και µε επιµονή έφτασα στο επιθυµητό βάρος. Σήµερα χαίροµαι τον εαυτό µου πρώτα απ’ όλα! Συναντώ παλιούς φίλους που αµέσως µου λένε πόσο έχω αλλάξει. Η άλλη µεγάλη χαρά είναι τα ρούχα που µπορείς να βάλεις. Πριν οι επιλογές ήταν περιορισµένες και πολύ συγκεκριµένες, τώρα µπορώ να επιλέξω ό,τι θέλω. Εγώ ορίζω πλέον το σώµα µου. Αυτό για εµένα έχει ακόµα µεγαλύτερη σηµασία, γιατί είναι κάτι που το έχω στερηθεί. Σε όλη αυτή την προσπάθεια είχα την γυναίκα μου μαζί μου, συνοδοιπόρο μου. Ήταν μια προσπάθεια που κάναμε μαζί. Το µήνυµά που θέλουμε να δώσουµε είναι “κι εσύ µπορείς!”. Μόλις το αποφασίσεις, ξεκινήσεις και φτάσεις στο στόχο σου, θα θαυµάζεις κάθε µέρα τον εαυτό σου. Θέλουµε να ευχαριστήσουµε τη Σοφία που µε την τόσο καλή δουλειά που κάνει και την εµψύχωση που µας προσέφερε µας έκανε να αλλάξουµε ριζικά τρόπο σκέψης και στάση απέναντι στη ζωή!».

Γιάννης Αντωνόπουλος

1 Ιουλίου 2015

«Η περίπτωσή µου δεν διαφέρει σε τίποτα από περιπτώσεις γυναικών που βλέπουµε συχνά γύρω µας να ταλαιπωρούνται ψυχικά και σωµατικά από περιττό βάρος, πιστεύοντας ότι δεν θα µπορέσουν να απαλλαγούν ποτέ από αυτό. Τις γυναίκες που κάνουν έναν σιωπηρό συµβιβασµό µε την ανεπιθύµητη εικόνα τους. Το βάρος µου, τουλάχιστον έως ότου αποκτήσω τις κόρες µου, ήταν στο πλαίσιο του φυσιολογικού, µε κάποιες αποκλίσεις της τάξης των 5-6 κιλών. Ακολούθησαν δύο εγκυµοσύνες, µε µικρή διαφορά µεταξύ τους, και µια µακρά περίοδο πλήρους αφοσίωσης στα παιδιά, που περιόρισε το ρόλο µου αποκλειστικά σε αυτόν της µαµάς, εξανεµίζοντας τη διάθεσή µου να ασχοληθώ έστω και υποτυπωδώς µε τη γυναικεία µου υπόσταση. Αποτέλεσµα, στα 43 µου χρόνια να είµαι 30 κιλά βαρύτερη, µε καταρρακωµένη ψυχολογία και µε εµφανή τα σηµάδια της παραίτησης. Η πρώτη επίσκεψη στη διατροφολόγο µου, Σοφία Ελευθερίου, θα µου µείνει αξέχαστη για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν το σοκ όταν ζυγίστηκα και διαπίστωσα ότι ήµουν µία “ανάσα” από τα 100 κιλά και ο δεύτερος ήταν ότι εκείνη ακριβώς τη στιγµή συνειδητοποίησα πόσο δρόµο είχα «διανύσει» εσωτερικά ώστε να βρεθώ στο γραφείο της Σοφίας και αποφασιστικά να αντιµετωπίσω το πρόβληµα. Πάντα όταν φέρνω στο µυαλό µου εκείνη τη στιγµή, σκέφτοµαι τη διάσηµη φράση από τον Αλχηµιστή του Κοέλιο: “όταν επιδώξεις κάτι, όλο το σύµπαν συνωµοτεί για να γίνει όπως επιθυµείς”. Έτσι βλέπω και τη Σοφία, µέρος αυτής της γλυκιάς συµπαντικής συνωµοσίας για να πετύχω το στόχο µου. Η “χηµεία” συνέβαλε καθοριστικά στην ευτυχή κατάληξη της συνεργασίας µας, κυρίως διότι προσπάθησε να προσαρµόσει το διατροφικό πρόγραµµα στις προσωπικές µου ανάγκες και απαιτήσεις. Η απώλεια βάρους δεν είναι υπόθεση ενός µήνα. Οι διατροφικές συνήθειες µιας ζωής δεν αλλάζουν σε µία εβδοµάδα. Τόσο σωµατικά όσο και συναισθηµατικά πρέπει να προσαρµοστείς στις αλλαγές. Η ειδικός µε βοήθησε ώστε να «εγκλιµατιστώ» σταδιακά σε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, που θα γίνει και µακροπρόθεσµα στάση ζωής. Υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής και εντάσσοντας στην καθηµερινότητά µου την άσκηση, οι αλλαγές στο σώµα και την ψυχολογία µου ήταν σηµαντικές. Μπορεί να ακούγονται αυτά σαν φράσεις κλισέ, όµως είναι αληθινά και, όταν τα εφαρµόσεις, τότε διαπιστώνεις τα πολλά οφέλη τους. Κοιτάζοντας κάποιες –ελάχιστες είναι η αλήθεια– παλιότερες φωτογραφίες δεν µπορώ να πιστέψω ότι το πρόσωπο που βλέπω είναι το ίδιο µε αυτό που βλέπω σήµερα στον καθρέφτη µου. Έχασα 30 ολόκληρα κιλά αλλά πέραν των αισθητικών βελτιώσεων στο σώµα µου, αισθάνοµαι πιο ευέλικτη, µε µεγαλύτερη αντοχή και λιγότερους πόνους στη µέση και τις αρθρώσεις, που είχαν αρχίσει να “διαµαρτύρονται” υπό την πίεση του βάρους. Οι δουλειές µου γίνονται πλέον πιο γρήγορα και η ενέργειά µου διατηρείται ακµαία περισσότερη ώρα. Η υπέρτατη ικανοποίηση, όµως, ήρθε τη στιγµή που άνοιξα την ντουλάπα µου και, βγάζοντας µε δισταγµό ρούχα της παλιάς καλής εποχής, διαπίστωσα ότι µπορούσα να τα φορέσω µε ευκολία, κάτι που πριν θεωρούσα αδιανόητο. Το βασικότερο, όµως, ήταν το γεγονός πως απέδειξα στον εαυτό µου ότι είµαι σε θέση να αντιµετωπίζω τις προκλήσεις και να µην το βάζω κάτω όταν τα πράγµατα φαίνονται ακατόρθωτα. Ως µαµά, µάλιστα, άδραξα την ευκαιρία για να δείξω στα παιδιά µου πως κάθε πρόκληση στη ζωή µας υπάρχει για να την αντιµετωπίζουµε και πως µε δύναµη και αποφασιστικότητα µπορούµε να αλλάξουµε οτιδήποτε δεν µας ικανοποιεί, ακόµα κι αν αυτό µοιάζει δύσκολο ή αδύνατο».

Πηνελόπη Γριτσώνη

13 Οκτωβρίου 2015

Πήγα στην Σοφία γιατί ήθελα να χάσω μερικά κιλά, γύρω στα 3-4! Δεν περίμενα πάρα πολλά καθώς την επέλεξα τυχαία μέσω του internet λόγω περιοχής! Όταν όμως στο πρώτο ραντεβού τη ρώτησα αν μπορώ να αδυνατίσω με γλυκές γεύσεις στο φαγητό μου και μου απάντησε «ΝΑΙ».. κατάλαβα ότι είναι ο άνθρωπος που έψαχνα! Είναι πολύ γλυκιά και επικοινωνιακή και την διακρίνει διακριτικότητα και επαγγελματισμός! Πολύ γρήγορα άρχισα να μιλάω σε όλους για την διαιτολόγο μου Σοφία και επίσης πολύ γρήγορα ο δείκτης της ζυγαριάς κατέβαινε, μέχρι που έχασα 9 ολόκληρα κιλά!!!! Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα και το οφείλω στην όμορφη Σοφία που ξέρω πολύ καλά ότι λατρεύει τη δουλειά της και αφιερώνεται σε αυτήν! Της εύχομαι προσωπική και επαγγελματική επιτυχία! !

Ευγενία Ιερωνυμάκη

6 Οκτωβρίου 2015

Σοφία μου, σ’ευχαριστώ πολύ για τις διατροφικές κατευθύνσεις και την ουσιαστική εκμάθηση της ισορροπημένης διατροφής. Ποτέ δεν πίστευα ότι ήταν δυνατόν, στα 35 μου χρόνια, να φτάσω στα κιλά που είχα πριν 20 χρόνια.Κάνεις θαύματα! Περισσότερο όμως  εκτιμώ την  υπομονή και την στήριξη που μου έδειξες και συνεχίζεις να μου δείχνεις. Σ’ευχαριστώ για όλα!

Μ.Π.

3 Σεπτεμβρίου 2015

Όλη μου την ζωή υπήρξα αδύνατη χωρίς προσπάθεια. Έτρωγα ότι και όποτε ήθελα χωρίς να χρειάζομαι ζυγαριά για να ελέγχω το βάρος μου. Όμως από την στιγμή που πέρασα τα 40, οργανισμός μου άρχισε να λειτουργεί διαφορετικά. Έτσι, αυτό που έβλεπα σε φίλες μου, δηλαδή ο αγώνας να κρατηθούν αδύνατες, άρχισε να γίνεται και δική μου πραγματικότητα. Αυτό που συνειδητοποίησα είναι ότι πλέον δεν μπορώ να τρώω όπως έτρωγα και αυτό πρέπει να γίνει ο καινούριος τρόπος ζωής μου. Σοφία σ’ευχαριστώ για τις συμβουλές σου και την βοήθεια που μου έδωσες έτσι ώστε να προσαρμόσω νέες διατροφικές συνήθειες στην ζωή μου. Καλή σου συνέχεια σε ότι κάνεις!

Κατερίνα Ντεληδήμου

16 Ιουνίου 2015

Η αλήθεια είναι πως όταν ξεκίνησα τη δίαιτα δεν είχα ιδιαιτέρα θετική στάση απέναντι στους διαιτολόγους και όλη αυτή τη διαδικασία. Ευτυχώς Σοφια μου ανέτρεψες τα δεδομένα με την πραγματικά πολύτιμη βοήθεια σου! Ακολούθησα ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής από το οποίο μονό κερδισμένη βγήκα. Δεν ήταν τόσα πολλά τα κιλά που έχασα όσο οι γνώσεις που απέκτησα, οι οποίες θα με βοηθήσουν για την υπόλοιπη ζωή μου να συντηρούμαι στο σωστό βάρος και να αισθάνομαι ευεξία. Γιατί να θυμάστε ότι το περιττό βάρος δεν επηρεάζει αρνητικά μονό τη σωματική υγεία αλλά και την ψυχική. Να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας και να τον ΑΓΑΠΑΜΕ, από εκεί ξεκινάνε όλα….  Σε ευχαριστώ, λοιπόν, Σοφία που κέρδισα όλα αυτά μέσα από τις συναντήσεις μας. 🙂

Κέλλυ Τζιρίτη

7 Ιανουαρίου 2015

Η απώλεια βάρους ήταν για μένα ένας αγώνας που στόχευα να κερδίσω! Δεν ήταν εύκολο, χρειαζόταν μεθοδικότητα, υπομονή, επιμονή, μα πάνω απ’όλα σύστημα και έναν καλό coach να με καθοδηγεί και να με εμψυχώνει. Εγώ τον βρήκα στο πρόσωπο της Σοφίας!!! Σοφία σε ευχαριστώ που ήσουν ο coach μου.. Φιλικά Βίκυ Νικολοπούλου

Βίκυ Νικολοπούλου

6 Απριλίου 2015

…Παρακινούμενος από συγγενικό μου πρόσωπο αποφάσισα να επισκεφτώ το διαιτολογικό γραφείο της Σοφίας Ελευθερίου, χωρίς να έχω πραγματικό πρόβλημα εμφάνισης ή υπερβολικού σωματικού βάρους. Χωρίς κόπο κατάφερα να χάσω βάρος στα σημεία που ήθελα , να βελτιώσω την εμφάνισή μου θυμίζοντας μου τον εαυτό μου στα 20 μου (είμαι 44 τώρα!!)  και αφομοιώνοντας  για πρώτη φορά στην ζωή μου ένα σωστό και υγιεινό τρόπο διατροφής. Ως αυτού χαίρομαι ιδιαίτερα για την γνωριμία μας αγαπητή Σοφία, και ως επιστήμονας στον τομέα της υγείας σε συστήνω ανεπιφύλακτα.

Μ.Ι.

1 Αυγούστου 2014

Σ’ ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου, όχι μόνο για τα εξαιρετικά αποτελέσματα της δουλειάς σου αλλά και για όλη την στήριξη, την επιμονή, την υπομονή, την ενθάρρυνση και το ενδιαφέρον. Αυτή η ανθρωπιά είναι δυσεύρετη, αλλά όσοι την έχουν ξεχωρίζουν και θέλω να πιστεύω πως στο τέλος κερδίζουν κιόλας! Με πολλή αγάπη Ιωάννα Δ.

Ιωάννα Δ.

1 Ιουνίου 2014

Αγαπητή Νεράιδα του Αγρού, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που ήσουν κοντά μου στην προσπάθειά μου και που μου έδειξες τον δρόμο προς τη γειτονιά των καλύτερων συνηθειών διατροφής! Εκτίμησα την ηρεμία και την υπομονή σου, τις ιδέες και τις πάντα ενημερωμένες προτάσεις σου, τα πάντα ενθαρρυντικά σου λόγια και το πραγματικό σου ενδιαφέρον! Τώρα πια που ο στόχος μου έγινε πραγματικότητα θέλω να σου ευχηθώ να είσαι πάντα καλά και να επηρεάζεις θετικά τον πλανήτη όλο!! Ακολουθώντας τις συμβουλές σου θα συνεχίζω να πειραματίζομαι στην κουζίνα και στο πιάτο μου!! Με εκτίμηση και αγάπη, Θεοδώρα Χατζηδάκη.

Θεοδώρα Χατζηδάκη

30 Δεκεμβρίου 2013

Αφού λόγω βλακείας άφησα τον εαυτό μου να γίνει τόφαλος, η Θεία Πρόνοια έστειλε στον δρόμο μου την Σοφία, που είναι ο καλός μου Άγγελος.  Με την βοήθειά της και μ’ ένα υπέροχο πρόγραμμα δίαιτας που κατήρτισε για μένα, έχασα 22 κιλά από τον Ιούνιο. Η διατροφή αυτή είναι καταπληκτική και μου πάει πολύ, γιατί δεν πεινάω ούτε στερούμαι. Γι’ αυτό προτίθεμαι να συνεχίσω κα να χάσω άλλα δέκα κιλά. Σ’ ευχαριστώ πολύ Σοφία, να είσαι πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη!

Μαρλένα Λάσκαρη

30 Δεκεμβρίου 2013

Εγώ δεν έκανα δίαιτα αλλά έβλεπα την γιαγιά μου που έκανε και πραγματικά έχασε πολλά κιλά. Το πρόγραμμα που της έδωσε η κυρία Σοφία την χόρταινε και δεν της στερούσε τίποτα.  Έτσι έχασε 22 κιλά και σκοπεύει να συνεχίσει, γιατί η δίαιτα αυτή βοήθησε πάρα πολύ την υγεία της γιαγιάς μου και την έκανε καλά από το περιττό λίπος.

Μαρλένα Φρέντζου

1 Ιουλίου 2013

Σοφάκι μου, να ‘σαι πάντα γερή, χαρούμενη και ευτυχισμένη και να μας κρατάς όλους fit (ώστε να είμαστε και εμείς ευτυχισμένοι). Κατερίνα Γ.

Κατερίνα Γ.

6 Φεβρουαρίου 2013

Πάσχω από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και πάρα πολλά χρόνια είχα περιττά κιλά που δεν μπορούσα να χάσω. Όταν γνώρισα την Σοφία ήμουν 80 κιλά και σήμερα ζυγίζω 61. Όταν τελικά φτάνεις στον στόχο έκτος από την τεράστια χαρά που νιώθεις αρχίζεις να ζεις διαφορετικά… Τώρα πλέον χρειάζομαι πολύ λιγότερες μονάδες ινσουλίνης και η ζωή μου αλλάζει προς το καλύτερο κάθε μέρα…Ήμουν από τα άτομα που είχα δοκιμάσει πολλές δίαιτες αλλά πότε δεν είχα φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα και βέβαια στο τέλος έπαιρνα τα κιλά διπλά. Η Σοφία πέτυχε με εμένα αυτό που δεν είχε καταφέρει κανένας άλλος, μου άλλαξε τρόπο σκέψης, μου έκανε σε κάθε επίσκεψη μικρά μαθήματα διατροφής. Εγώ στην αρχή βαριόμουν και έλεγα τι με νοιάζει να μάθω ΓΙΑΤΙ πρέπει να τρώω αυτά που μου έδινε κάθε βδομάδα, έλεγα πως σημασία έχει απλά να τα ακολουθώ. Στη συνέχεια κατάλαβα πως είχε μεγάλη σημασία και πολύ ενδιαφέρον γιατί έμαθα τις αναλογίες ημερησίως, τους σωστούς συνδυασμούς τροφών, τι μας προσφέρει η κάθε τροφή, και λάθη που έκανα στο παρελθόν και νόμιζα πως δεν είχαν αξία. Δεν ηταν ποτε τυπική! Ήθελε να με γνωρίσει σαν άνθρωπο και έδειχνε πραγματικό ενδιαφέρον, με έχει βοηθήσει πολύ και στο ψυχολογικό κομμάτι που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Η Σοφία δεν είναι ένας άνθρωπος που απλά και τυπικά κάνει την δουλειά της και εκεί τελειώνει αυτό. Το αγαπάει πάρα πολύ αυτό που κάνει και δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που την εμπιστεύονται ώστε να χάσουν τα κιλά τους. Όσες φορές την χρειάστηκα και της έστειλα μήνυμα πάντα μου απαντούσε και με βοηθούσε να μην τα παρατήσω!!! Πότε δεν μου είπε αυτό απαγορεύεται στη διατροφή σου, μου έμαθε το μέτρο και να τρώω τροφές που δεν μου άρεσαν πολύ. Εγώ ήμουν ακόμα πιο δύσκολη περίπτωση γιατί πάσχω από διαβήτη, όμως με την βοήθεια της ακόμα και σε αυτό το κομμάτι, τα καταφέραμε τελικά:)

Σε κάθε ραντεβού η Σοφία πάντα σε περιμένει με ένα χαμόγελο και μια αισιοδοξία!!!:) Πριν ακόμα ξεκινήσεις την δίαιτα έχεις ένα άτομο που ήδη πιστεύει σε εσένα:) Την Σοφία…

Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα όσα κάνατε για μένα!!!

Με εκτίμηση και αγάπη Ειρήνη Ρούσσου.

Ειρήνη Ρούσσου

11 Ιανουαρίου 2013

Στις αρχές του καλοκαιριού 2012 επισκεφτήκαμε τη γλυκιά Σοφία και ζητήσαμε τη βοήθειά της για να χάσουμε τα περιττά κιλά μας. Με την καθοδήγησή της κάθε εβδομάδα κατέβαινε σταθερά ο δείκτης της ζυγαριάς. Σήμερα έχουμε αποβάλλει από τη ζωή μας όχι μόνο τα κιλά, αλλά κυρίως το φάρμακο της πίεσης, με τη σύμφωνη γνώμη της καρδιολόγου-υπερτασιολόγου που μας παρακολουθεί. Η ιατρός ανέφερε πώς μόνο με την καθοδήγηση διαιτολόγου-διατροφολόγου μπορείς να χάσεις βάρος με σιγουριά, χωρίς απώλεια βιταμινών και ιχνοστοιχείων κτλ από τον οργανισμό και να διατηρήσεις το σωστό βάρος. Και πράγματι, οι μικροβιολογικές εξετάσεις που κάναμε ήταν άριστες! Ακόμη το ζάχαρο είναι σε άριστα επίπεδα. Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να αναφέρουμε πως ανέβηκε η διάθεσή μας για ζωή και πως χωρίς πίεση και σάκχαρο αλλά με πίστη, ακολουθήσαμε το διαιτολόγιο χωρίς να νιώθουμε ότι πεινάμε και να στερούμεθα κάποια τροφή. Η Σοφία, με τις πολύτιμες γνώσεις της, μεταδίδει όχι μόνο σιγουριά, αλλά με έναν θαυμαστό τρόπο, σε πείθει πώς δεν χρειάζεσαι στη ζωή σου τα λιπαρά, γλυκά και ποσότητα τροφής για να καλύπτεις τις διατροφικές ανάγκες και τις ψυχολογικές ανασφάλειές σου. Σοφία σε ευχαριστούμε πολύ, για ότι μας έμαθες και ότι έκανες με αγάπη και ειλικρίνεια για εμάς. Συνέχισε να βοηθάς τον κόσμο και να ξέρεις πως δεν χαρίζεις μόνο σωματική υγεία στον κόσμο αλλά κυρίως ΨΥΧΙΚΗ ανάταση.

Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στη γλυκιά Σοφία για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που μας πρόσφερε. ‘Οχι μόνο με τις γνώσεις της, αλλά και με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο και χαμόγελο καταφέραμε να χάσουμε τα περιττά κιλά μας χωρίς κόπο και στέρηση σε σύντομο διάστημα. Σοφία, να είσαι πάντα καλά και να δίνεις πάντα σε όλους το πλατύ σου χαμόγελο. Πολλά φιλιά με αγάπη, Βασίλης και Μαίρη.

Μαίρη & Βασίλης

20 Δεκεμβρίου 2012

Στα 62 χρόνια μου αποφάσισα να κάνω κάτι και για μένα. Να χάσω αρκετά κιλά που πάντοτε με ενοχλούσαν αλλά πάντοτε είχα άλλες προτεραιότητες. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω ακριβώς τι βίωσα και πώς αισθάνομαι, γι’ αυτό θα περιοριστώ στην λέξη.. ΥΠΕΡΟΧΑ! Γιατί έφθασα στο επιθυμητό βάρος χωρίς να στερηθώ (εκτός από το καρπούζι που υπεραγαπώ) τίποτα, αλλά συγχρόνως να γνωρίσω και έναν υπέροχο άνθρωπο. «Την Σοφία». Σοφία σ’ ευχαριστώ. Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά με Υγεία & Χαρά! Με αγάπη, Φανή Πανιτσίδου.

Φανή Πανιτσίδου

15 Νοεμβρίου 2012

Μετά από μία σύντομη περιήγηση στο διαδίκτυο είχα την τύχη να γνωρίσω την κ. Σοφία Ελευθερίου ευτυχώς κι από κοντά!!! Σε μία πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής μου με βοήθησε να βρω μία άκρη και την αρχή μίας όμορφης πορείας. Την ευχαριστώ πολύ και σίγουρα θα με ξαναδεί. Καλή επιτυχία σε όλη της την ζωή…!! Μαρία Ζαφειροπούλου.

Μαρία Ζαφειροπούλου

10 Νοεμβρίου 2012

Πριν πάρω την απόφαση να χάσω βάρος δεν ήθελα ούτε να την δω την ζυγαριά! Το παιδί μου μου έλεγε να σταματήσω να τρώω κι εγώ απαντούσα: «Δουλειές δεν μου λέτε να μην κάνω παρά να μην τρώω». Κάποια στιγμή, όμως, μου δημιουργήθηκαν επιπρόσθετα προβλήματα υγείας, δεν άντεχε η κοιλιά μου το τέντωμα και με πόναγε. Πήγαινα από γιατρό σε γιατρό αλλά λύση δεν μου δίνανε και μου έλεγαν απλά ότι οι πόνοι ήταν θέμα βάρους. Τότε, μια φίλη μου μου σύστησε την κυρία Ελευθερίου, το πήρα απόφαση και πήγα. Αυτήν την στιγμή έχω χάσει 12μιση κιλά και αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, σταμάτησαν οι πόνοι και το βάρος που ένιωθα στην κοιλιά μου, τα ρούχα μου μου ‘ρχονται πολύ καλά και η ψυχολογία μου και η υγεία μου είναι στα καλύτερά τους. Πλέον συνειδητοποίησα ότι η απόλαυση του φαγητού είναι από την γλώσσα μέχρι τον λάρυγγα! Ευχαριστώ πάρα πολύ την Σοφία που υπήρξε σύμβουλος της υγείας μου και την αγαπώ πολύ. Θα μείνουμε πάντα σε επικοινωνία. Ελένη Μ.

Ελένη Μ.

13 Ιουνίου 2012

Στα 40 μου αποφάσισα να κάνω για πρώτη φορά δίαιτα. Αφού απέρριψα τους περισσότερους κατέληξα στην Σοφία! Το ένστικτό μου με οδήγησε σωστά. Η κοπέλα το ’χει!!! Έχει γνώσεις πάνω στο αντικείμενό της και ταλέντο να στις «επιβάλλει». Σε αδυνατίζει δε, με φαγητό και όχι με συμπληρώματα και άλλα διάφορα που κατά καιρούς κάνουν συνάδελφοί της. Είναι down to earth και αυτό, πολύ μου αρέσει.

Σοφάκι, σου εύχομαι τα καλύτερα και ως μητέρα 4 παιδιών, να αποκτήσεις κι εσύ ένα σύντομα!!! Να μείνεις έτσι όπως είσαι! Να αδυνατίζεις και να εμπνέεις πολύ περισσότερους!!!! Με αγάπη, Αγγέλα.

Αγγέλα Χήτου

28 Φεβρουαρίου 2012

Τι να πω! Αισθάνομαι απόλυτα καλυμμένη από τα σχόλια των άλλων φίλων που είχαν την ίδια εμπειρία. Από παιδί ήμουν πάντοτε αδύνατη κάτι που διατήρησα ως τα 40 μου. Κάποια στιγμή τα ψυχολογικά προβλήματα με έσπρωξαν να τρώω άτακτα και πολλές φορές χωρίς να νοιώθω ότι πεινάω. Όταν μια μέρα ανακάλυψα κοιτώντας μια φωτογραφία μου ότι «δεν ήμουν πια εγώ» έπαθα σοκ. Δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου. Η Σοφία με βοήθησε με την ηρεμία της και τον διαλλακτικό της τρόπο να «χτίσω» ξανά ένα σωστό και υγιή τρόπο διατροφής, χωρίς να στερούμαι και χωρίς να πιέζομαι. Είχαμε μια άψογη συνεργασία και τώρα που τελειώνει η επαγγελματική επικοινωνία μας νοιώθω πως θα μου λείψει πολύ η επαφή που είχαμε. Ελπίζω να μην την χάσω από την ζωή μου! Της εύχομαι κάθε ευτυχία, επιτυχίες και πολλές χαρές και την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που μου ξανάδωσε τον «παλιό μου εαυτό»! Με αγάπη και εκτίμηση Σόφη Σ.

Σόφη Σ.

27 Μαίου 2011

Η δική μου γλυκιά εμπειρία, χωρίς θερμίδες!!! Κάθε Παρασκευή στις 8.00 πμ, να με υποδέχεται με ένα πλατύ χαμόγελο. Έχασα 11,3 κιλά σε 4 μήνες (μαζί με τη συντήρηση) και το καλύτερο ήταν ότι δεν κατάλαβα ότι έκανα δίαιτα. Η δίαιτα δεν υφίσταται όπως παλιά. Πλέον είναι θέμα διατροφής και σωστών συνδυασμών τροφών, τόσο απλά! Πρέπει να τρώμε υγιεινά γιατί το σώμα μας είναι όπως το αυτοκίνητο που μας μεταφέρει καθημερινά. Τα τελευταία χρόνια είχα πάρει περίπου 10 κιλά και πλέον όλα τα παντελόνια μου ήταν στενά, οπότε έπρεπε να επανέλθω στα κιλά που ένιωθα καλά. Αποφασισμένος λοιπόν, ξεκίνησα για την επιστροφή. Μπορώ να πω ότι πραγματικά ήταν πιο εύκολο από ότι περίμενα. Δεν ένιωσα στο διάστημα που πέρασε το αίσθημα της πείνας. Αντιθέτως, έβαλα το δημιουργικό μου στοιχείο στις σαλάτες οι οποίες έχουν γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητας. Τρώω πιο πολλά φρούτα και συνδυάζω πάντα σαλάτα με το κυρίως γεύμα. Τα γλυκά, τα τηγανιτά και τα ζυμαρικά υπάρχουν στη διατροφή μου αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε το «παν μέτρον άριστον». Σοφία ευχαριστώ. Φιλικά, Γιάννης Μαστροκώστας.

Μαστροκώστας Γιάννης

7 Δεκεμβρίου 2010

Η Ιστορία μιας χοντρής (με λίγα λόγια)..που αδυνάτισε!

Είμαι 48 ετών και ποτέ δεν θυμάμαι τον εαυτό μου υπέρβαρο. Πάντοτε προσπαθούσα και διατηρούσα το βάρος μου , μπορώ να πω χωρίς ιδιαίτερο κόπο, τρώγοντας αλλά καθημερινά είχα και κίνηση και περπάτημα ή δουλεύοντας το οκτάωρό μου σαν πωλήτρια στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου. Έως ότου ήρθε και ο καιρός μετά από διάφορες περιστάσεις στη ζωή μου να παίρνω βάρος σταδιακά χωρίς να το βλέπω..ή μάλλον το έβλεπα αλλά δεν έδινα σημασία. Ώσπου μια μέρα με ταρακούνησε η κόρη μου Νάντια, λέγοντάς μου “Μαμά είσαι πολύ χοντρή και δεν θέλω να είσαι έτσι”. Τότε αισθάνθηκα πολύ άσχημα. Αποφάσισα να βρω διαιτολόγο γιατί από μόνη μου δεν θα τα κατάφερνα. Ρώτησα αμέσως την αδελφή μου Μαρία, που ήξερα ότι πήγαινε σε μία καλή διαιτολόγο την κα Σοφία Ελευθερίου, που το γραφείο της ήταν ακριβώς απέναντι από το σπίτι μου. Πράγματι μου έδωσε το τηλέφωνό της για να της τηλεφωνήσω. Ομολογώ ότι πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα ώσπου να το πάρω απόφαση ότι έπρεπε να ξεκινήσω δίαιτα. Έτσι μια μέρα πάλι που η κόρη μου με αποκάλεσε χοντρή αποφάσισα να τηλεφωνήσω στην διαιτολόγο κα Ελευθερίου Σοφία. Ήταν πριν την γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης τον Μάιο του 2010. Μου έκλεισε ραντεβού και πήγα. Η πρώτη μας επαφή μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Μου άρεσε το πόσο ήρεμη και χαμογελαστή ήταν η διαιτολόγος μου. Μου ενέπνευσε αμέσως σιγουριά και ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι μπορούσα να την εμπιστευθώ. Έτσι ξεκίνησα το εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα. Στην αρχή ήταν δύσκολο να συνηθίσω σ’ ένα καινούριο στυλ διατροφής αλλά δεν το έβαλα κάτω. Κάθε εβδομάδα που με ζύγιζε η διαιτολόγος μου και έβλεπα την ζυγαριά να κατεβαίνει ένιωθα άλλος άνθρωπος. Πέταγα από την χαρά μου. Είχα καλή διάθεση και ψυχολογία. Συνέχισα και σε τρεις μήνες τον Αύγουστο πήγα διακοπές και επιτέλους φόρεσα μπικίνι!! Οι δικοί μου άνθρωποι βλέποντάς με δεν πίστευαν στα μάτια τους. Επιτέλους φόρεσα βερμούδα, στενό παντελόνι, στενά κολλητά μπλουζάκια. Η κόρη μου δεν με αποκάλεσε ξανά χοντρή. Ο σύζυγός μου χάρηκε πολύ με την αλλαγή μου, μα πιο πολύ απ’ όλους εγώ! Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όπου έχασα κι άλλο βάρος, σχεδόν ένα κιλό. Τώρα βρίσκομαι στη συντήρηση και πάω πολύ καλά όπως μου λέει η διαιτολόγος μου κα Σοφία Ελευθερίου. Έχασα περίπου 11 με 12 κιλά! Την ευχαριστώ πάρα πολύ. Της εύχομαι να είναι καλά για να μπορεί να βοηθάει τους ανθρώπους σε αυτήν την δύσκολη φάση της ζωής τους. Κάνει σπουδαίο έργο..μάλλον λειτούργημα είναι, γιατί είναι βασικό να είσαι καλά ψυχολογικά και να αισθάνεσαι όμορφα με το σώμα σου. Ήταν μια εμπειρία μοναδική. Όποιος το σκέφτεται να πάει σε διαιτολόγο να το τολμήσει. Είναι πολύ ευχάριστη αλλαγή στη ζωή μου και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου την κα Σοφία Ελευθερίου. Ελπίζω και εύχομαι να μην ξαναπάρω βάρος. “Θα βάλω τα δυνατά μου για αυτό!!!” 

Υ.Γ. Εύχομαι να τα χάσει και η αγαπημένη μου αδελφή Μαρία τα παραπανίσια κιλάκια της. Μακάρι να το πάρει απόφαση και ο σύζυγός μου Γιάννης να αποβάλει το σωσίβιο που έχει αποκτήσει.. η κόρη μας τον αποκαλεί έγκυο. Με αγάπη Δέσποινα Μήτρου.

Μήτρου Δέσποινα

27 Ιουλίου 2010

Πρώτη φορά στην ζωή μου αποφάσισα να κάνω δίαιτα. Στην αρχή για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να χάσω εύκολα τα κιλά μετά την γέννα. Πολλές φίλες μου είχαν ξεκινήσει και τα παράτησαν χωρίς αποτελέσματα. Οπότε πιστεύω ότι πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο διαιτολόγος. Η Σοφία σε εμπνέει σ’αυτό. Πολύ γλυκιά, πρόθυμη, με τα φανταστικά ντοσιεδάκια!!! Είχα στο μυαλό μου τον διαιτολόγο πολύ αυστηρό αλλά άλλαξα γνώμη σε αυτό. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενη με τον εαυτό μου που κατάφερα με την βοήθειά της και έχασα 6 ολόκληρα κιλά. Σε ευχαριστώ πολύ.

Σταϊκούρα Άννα

30 Ιουνίου 2010

Όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά την κα Σοφία Ελευθερίου ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Είχα πολλά παραπάνω κιλά και μαζί με αυτά αυξάνονταν και τα προβλήματα υγείας όπως ο θυρεοειδής, η έλλειψη σιδήρου και η έλλειψη βιταμίνης Β12 που παρουσίαζα. Έπρεπε πάση θυσία να χάσω κάποια κιλά για να βελτιώσω την υγεία μου αρχικά, και την εμφάνισή μου σε δεύτερο χρόνο. Από τις πρώτες ημέρες ένιωσα άλλος άνθρωπος. Τα κιλά μειώνονταν, το σώμα μου άλλαζε, η υγεία μου βελτιωνόταν και μαζί με όλα αυτά η ψυχολογία μου όλο και ανέβαινε.

Σήμερα, μετά από 3 μήνες και 11 κιλά λιγότερο είμαι ένας άλλος άνθρωπος. Τα προβλήματα υγείας που είχα, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Φυσικά, όλα αυτά δεν θα μπορούσα να τα έχω πετύχει από μόνη μου. Η βοήθεια της κας Σοφίας Ελευθερίου ήταν καθοριστική γιατί χωρίς τις συμβουλές της, την ψυχολογική υποστήριξη αλλά και τις υποδείξεις μιας σωστής διατροφής και της σημασίας της δεν θα είχα καταφέρει τίποτα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα όσα κάνατε. Είστε μια γυναίκα – πρότυπο για μένα και σας εύχομαι πραγματικά ότι καλύτερο μέσα από την καρδιά μου. Με πολύ αγάπη και εκτίμηση Αδαμαντία Λάκκα.

Λάκκα Αδαμαντία

24 Ιουνίου 2010

Την πρώτη φορά που ήρθα πριν 2 μήνες, είδα την πινακίδα: «ΟΔΟΣ ΔΙΑΙΤΑΣ: Μια οδός φαρδιά, γεμάτη με γευστικής προκλήσεις που όσο περπατάς στενεύει και όταν φτάσεις στο τέρμα, νοιώθεις υπερηφάνεια και θαυμασμό για τις αντοχές σου!»

Σκέφτηκα πόσο χρόνο θα μου πάρει να φτάσω στον στόχο μου, πόσο θα έπρεπε να προσπαθήσω, εάν θα τα κατάφερνα και τέλος εάν το «τέρμα» θα μου έφερνε το πολυπόθητο χαμόγελο στα χείλη μου, που είχε λείψει για κάποιο διάστημα.

Σήμερα, κατάλαβα τι πραγματικά σημαίνει η εν λόγω πινακίδα και είμαι τόσο περήφανη που δεν σταματάω να χαμογελώ όχι μόνο τώρα αλλά και όλη την ημέρα!!! Σοφία σε ευχαριστώ γιατί πέραν της ωραίας σιλουέτας, μου χάρισες αυτό που μου έλειπε..

Λίβα Αννα

4 Απριλίου 2010

Όταν ξεκίνησα να έρχομαι ποτέ δεν πίστευα ότι θα αποκτούσα την εμφάνιση που πάντα επιθυμούσα να έχω. Σήμερα, 5 μήνες μετά την πρώτη μου επίσκεψη, ξυπνάω το πρωί και χαίρομαι με αυτό που είμαι. Με το νέο μου σώμα! Ευχαριστώ τόσο για την εμφάνιση που με βοήθησες να φτιάξω.. αλλά και για τις φορές που πιέστηκα, έκλαψα και εσύ στάθηκες δίπλα μου σαν να με ήξερες χρόνια. Ευχαριστώ, γιατί με το να έχεις κάποιον που νοιάζεται και πιστεύει σε σένα, όλα γίνονται πιο όμορφα και πιο εύκολα. Σοφία σε θεωρώ δικό μου άνθρωπο και αυτό πιστεύω ότι τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο. Με αγάπη, Δημητρακοπούλου Δήμητρα.

Δημητρακοπούλου Δήμητρα

15 Δεκεμβρίου 2009

Επισκέφτηκα την κα Ελευθερίου γιατί είχα πάρει κάποια κιλά (λόγω κλιμακτηρίου), τα οποία μου ήταν αδύνατο να χάσω. Το σημαντικό δεν ήταν ότι έχασα τα κιλά που έπρεπε, αλλά ότι έμαθα τα λάθη μου και επίσης έμαθα πώς να τρώω ώστε να μην στερούμαι τίποτα αλλά και να μην παχαίνω. Η κα Ελευθερίου όλο αυτόν τον καιρό εκτός από διαιτολόγος μου, υπήρξε δασκάλα μου και φίλη μου. Την ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Δέλλιου Γιολάντα

8 Νοεμβρίου 2009

Σοφία μου σου εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσεις να κάνεις τη δουλειά σου ακριβώς όπως την κάνεις τώρα, με αγάπη και μεράκι και με την επιθυμία να βοηθάς όσους από μας σε χρειάζονται για να κάνουμε κάτι και να νιώσουμε καλύτερα για τον εαυτό μας. Σε ευχαριστώ κι εγώ προσωπικά γιατί χωρίς εσένα δε θα κατάφερνα να χάσω ούτε γραμμάριο! Να είσαι πάντα καλά και με πολλές πολλές επιτυχίες σε αυτό που κάνεις! Καλή συνέχεια!

Μαρία Κ.

5 Νοεμβρίου 2009

Σοφία μου σε ευχαριστώ για ότι έκανες για μένα. Δεν αναφέρομαι μόνο στα κιλά που έχασα με τις προσπάθειες, γνώσεις και τις συμβουλές σου. Αλλά στη μετά ψυχολογία μου που δε θα αρκούσε να σου περιγράψω σε μια κόλλα χαρτί το τι νιώθω.. και ξανά σε σ’ευχαριστώ πολύ για όλα.

Δήμητρα Μπεράτη

8 Σεπτεμβρίου 2009

Αγαπητή μου Σοφία, σε γνώρισα σε μια περίοδο της ζωής μου πολύ καθοριστική για την ψυχική μου ανάταξη. Η βοήθειά σου στην απώλεια βάρους μου ήταν σημαντική και πολύτιμη. Τώρα αισθάνομαι ανεβασμένη σε όλους τους τομείς της καθημερινής και κοινωνικής μου ζωής. Είμαι ευτυχής που σε γνώρισα και θα ήθελα να έχουμε πάντα την επαφή για την υποστήριξή σου στην από δω και πέρα πορεία μου. Με εκτίμηση και αγάπη, Σ.Μ.

Σοφία Μανιάτη

1 Σεπτεμβρίου 2009

Ήμουνα 71 κιλά και έχασα μέσα σε δυόμισι μήνες 10 κιλά, αλλά με βοήθησε η δεσποινίδα Σοφία πάρα πολύ και την ευχαριστώ πάρα πολύ!

Φρόσω Γεροντάκη

16 Ιουλίου 2009

Σου εύχομαι υγεία, δύναμη & να έχεις τύχη σε όλα. Τα 17 κιλά που έχασα μαζί σου μου άλλαξαν τη ζωή μου. Νομίζω αυτό είναι αρκετό. Στα 60 μου να παίζω σαν 30άρης. Ένα ευχαριστώ δεν φτάνει! Με αγάπη Παναγιώτης Κουτσοβίτης.

Κουτσοβίτης Παναγιώτης

11 Ιουνίου 2009

Χάνοντας βάρος άλλαξε η ζωή μου! Ήμουν 93 κιλά και έχω φτάσει στα 73 κιλά. Χάνοντας αυτά τα 20 κιλά μειώθηκαν τα συμπτώματα του θυρεοειδή και της αντιδραστικής υπογλυκαιμίας που με ταλαιπωρούσαν τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά και τα πολύ άσχημα συναισθήματα που βίωνα, στα όρια της κατάθλιψης. Καθώς έχανα βάρος, βελτιωνόταν η ψυχολογία μου, βλέποντας να μου χωράνε ρούχα που στο παρελθόν ούτε που φανταζόμουνα ότι θα φορέσω. Είχα όρεξη να κάνω πράγματα που παλιότερα δεν είχα διάθεση να κάνω, όπως να πάω μια βόλτα, να περιποιηθώ τον εαυτό μου, να έχω όρεξη και κέφι για δουλειά! Η βελτίωση στη ψυχολογία μου βοήθησε σημαντικά ώστε να ελαττωθούν τα συμπτώματα (θυρεοειδικά και υπογλυκαιμίας) που είχα, καθώς αυτά οφείλονταν και σε ψυχολογικές παραμέτρους. Καθώς άλλαζε η εξωτερική μου εμφάνιση, οι γύρω μου μού το επιβεβαίωναν σχεδόν καθημερινά και βελτιώθηκε η απόδοσή μου στη δουλειά. Είχα δοκιμάσει διάφορες δίαιτες και στο παρελθόν είτε χωρίς κανένα αποτέλεσμα είτε παίρνοντας πίσω τα κιλά που είχα χάσει.. αλλά τώρα βρήκα έναν άνθρωπο, την διαιτολόγο – διατροφολόγο Ελευθερίου Σοφία να με καθοδηγήσει και να με παροτρύνει, δίνοντάς μου το κίνητρο να συνεχίζω την προσπάθεια που είχα ξεκινήσει αλλά και να διατηρήσω την απώλεια βάρους που έχω επιτύχει! Η εμπειρία αυτή ήταν καταπληκτική! Την ευχαριστώ πάρα πολύ που ήταν δίπλα μου σε όλη αυτήν την προσπάθεια και μου έδωσε τη δύναμη να πετύχω το στόχο μου. Της εύχομαι να έχει στη ζωή της χίλια καλά και να πετυχαίνει κάθε στόχο της, όπως κι εγώ πέτυχα έναν από τους δικούς μου. Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω το εξής: ανεβαίνοντας στη ζυγαριά όταν ήμουν 93 κιλά, σκεφτόμουν τη ζυγαριά να λέει: «Ανεβείτε μία – μία επάνω», ενώ τώρα πια σκέφτομαι να με ρωτάει: «Πού είναι η άλλη;»!!!

Σοφία Ζωή Πούρη

20 Μαΐου 2009

Αγαπητή μου Σοφία, καθότι πλέον με έχεις μάθει καλά.. ξέρεις ότι δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω οτιδήποτε θα μου προκαλούσε άγχος, καθώς έχω ήδη από τη φύση μου μπόλικο. Από την στιγμή, όμως, που μπήκα στο γραφείο σου ένιωσα τόση ζεστασιά, και το χαμόγελο σου και η αύρα σου όχι μόνο με χαλάρωσαν αλλά με βοήθησαν να συνεχίζω και να παλεύω για τον στόχο μου, τον οποίο βέβαια έχω πια καταφέρει με τις πολύτιμες συμβουλές σου. Η σωστή διατροφή μου έχει γίνει πλέον τρόπος ζωής και με βοηθάει πολύ το ότι συνεχίζουμε και τα λέμε. Σου εύχομαι κάθε ευτυχία και επιτυχία σε ό,τι κάνεις. Σε ευχαριστώ!

Ζήση Αθηνά

7 Μαΐου 2009

Ονομάζομαι Βίβιαν Δημητριάδη και ήρθα σε επικοινωνία με την κα Ελευθερίου πριν από 4 περίπου μήνες. Είχα πάρει την απόφαση να χάσω 4 – 5 κιλά και ενώ ο στόχος δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, αποφάσισα να το κάνω με τον σωστότερο τρόπο και να συμβουλευτώ έναν επαγγελματία διαιτολόγο. Η εμπειρία μου από αυτή τη συνεργασία είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και αποτελεσματική, καθώς εκτός από την μείωση βάρους (χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις), κατάφερα να εισάγω στην καθημερινότητα μου ένα νέο τρόπο διατροφής και πλέον νιώθω μεγαλύτερη ευεξία. Η κα Ελευθερίου είναι ένας επαγγελματίας που σεβάστηκε απόλυτα τις επιθυμίες μου και δεν προσπάθησε ποτέ να με μυήσει σε μια στερεότυπη διαδικασία δίαιτας. Αντίθετα με έμαθε να τρώω υγιεινά και να απολαμβάνω ακόμα και τις τροφές που δεν μου άρεσαν ποτέ. Συνεχίζω να την επισκέπτομαι, καθώς θέλω να διατηρήσω το βάρος μου και να μάθω ακόμα περισσότερα για αυτό τον όμορφο τρόπο ζωής!

Βίβιαν Δημητριάδη

25 Φεβρουαρίου 2009

Σ΄ ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου και την υποστήριξή σου (επιστημονική και ψυχολογική) σ’ αυτό το δύσκολο μονοπάτι της “απώλειας κιλών”.. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο στα προσωπικά και επαγγελματικά σου και μια λαμπρή σταδιοδρομία, βραβεία, δόξα κλπ Πιστεύω ότι η συνέπεια και η σοβαρότητα που σε διακρίνει, καθώς και η πίστη σ’ αυτό που κάνεις θα σε βοηθήσουν να πας πολύ ψηλά! Συνέχισε έτσι..

Αιμιλία Παππά

10 Φεβρουαρίου 2009

Χίλια ευχαριστώ για τον 1 χρόνο που βρισκόμασταν κάθε εβδομάδα και μαζί μ’ εμένα είχες κι εσύ την αγωνία για την απώλεια του βάρους μου. Σε δυσκόλεψα λίγο αλλά πάντα χαμογελαστή μου έλεγες “προχώρα, είναι κρίμα”. Οι συμβουλές σου πολύτιμες, μου έμαθαν πώς λειτουργεί ο οργανισμός μας και πώς πρέπει να τον φροντίζουμε. Σου εύχομαι κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία (που σίγουρα θα την έχεις)!

Μαρία Νούσα

17 Σεπτεμβρίου 2009

Το καραβάκι να ταξιδεύει τις πιο γλυκές σκέψεις, τα ιδανικά σου, ευχάριστα συναισθήματα και τα πιο όμορφα όνειρά σου.. Μαζί του.. ταξιδεύουν οι πιο ζεστές εγκάρδιες ευχές μου για ό,τι καλύτερο στη ζωή σου. Να είσαι πάντα καλά, να έχεις υγεία και δύναμη και μια λαμπρή σταδιοδρομία και επαγγελματική εξέλιξη. Είμαι περήφανη για σένα.. Καλή αρχή σε κάθε νέο ξεκίνημα στη ζωή σου!

Μαρία Στέφα