Παρατίθεται υλικό από την συνεργασία της κλινικής διαιτολόγου – διατροφολόγου Ελευθερίου Σοφίας με την Ομάδα Ευεξίας της ΜΕΝΤΟΡΙΑ.

Η ΜΕΝΤΟΡΙΑ απαρτίζεται από μία ομάδα καταξιωμένων ανθρώπων στον χώρο τους, με διαφορετικές επαγγελματικές και εκπαιδευτικές αφετηρίες που πιστεύει πως η σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον είναι η εκπαίδευση. Μία εκπαίδευση βασισμένη σε μαθήματα ζωής που αναδεικνύει τα ταλέντα των νέων και οδηγεί στην αυτογνωσία τους. https://mentoria.gr/

Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία συμμετείχε στην ημερίδα της ομάδας Ευεξίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της διατροφικής εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη τα παιδιά να έχουν ερεθίσματα από διάφορες διαφορετικές δομές πχ οικογένεια, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαίδευση, σχολείο και ψυχολογική υποστήριξη, για να είναι πιο υγιή κάνοντας καλύτερες διατροφικές επιλογές. Κλείνοντας, επισήμανε την ώθηση που θέλει να δώσει η μεντόρια στο κομμάτι της διατροφικής εκπαίδευσης, καθώς στοχεύει μέσα από την επικοινωνία με όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς, εμπνέοντας τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να μεταδώσει το δικό της όραμα στο τομέα της διατροφικής επιμόρφωσης, με απώτερο στόχο μια πιο υγιεινή και βιώσιμη διατροφή.