Βιωματικά Διαδικτυακά Σεμινάρια Διατροφικής Επίγνωσης

Τίτλος σεμιναρίου: Επαναπροσδιορισμός εικόνας σώματος & διατροφικών επιλογών.

Τα Διαδικτυακά Σεμινάρια Διατροφικής επίγνωσης πραγματοποιούνται σε 3-4 ηλεκτρονικές 3ωρες ή 4ωρες συναντήσεις για τρεις ή τέσσερις Κυριακές μέσω zoom ή messenger.

Οι συνθήκες στη ζωή μας διαρκώς αλλάζουν! Ειδικά σήμερα, με όλες αυτές τις αλλαγές που συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο, καλούμαστε περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να προσαρμοστούμε σε νέες συνθήκες ζωής, σε νέα δεδομένα, και αυτό επηρεάζει αναπόφευκτα όλους τους τομείς της ζωής μας!

Η ουσιαστική επαφή με το σώμα μας και τις ανάγκες του αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον ακρογωνιαίο λίθο για να έχουμε σύνδεση με τον υλικό κόσμο! Ωστόσο, ο εξαντλητικός τρόπος ζωής και οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, συχνά, μας αποσπούν από την αναγκαία αυτή σύνδεση.

Οταν συμβαίνει αυτό, συχνά ένα σωματικό σύμπτωμα, ένα πρόβλημα υγείας ή κάποια άλλη εσωτερική ή εξωτερική κατάσταση έρχεται για να μας θυμίσει αυτή την έλλειψη σύνδεσης, για να μας αφυπνίσει για να μας φέρει και πάλι σε ισορροπία! Το αυξημένο ή μειωμένο σωματικό βάρος αποτελεί χαρακτηριστικό σύμπτωμα διαταραγμένης ψυχοσωματικής σύνδεσης. Αποτελεί και αυτό εκδήλωση μιας ψυχοσωματικής διαταραχής. Για να συμβεί ουσιαστική αλλαγή, κάθε μας κύτταρο οφείλει να λάβει το σωστό μήνυμα, να αλλάξει στάση, αντίδραση στα ερεθίσματα και τελικά ολόκληρο το σώμα να έρθει σε αρμονία και πάλι!

Σε μια διευρυμένη διάσταση, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον πλανήτη μας! Ο πλανήτης νοσεί εδώ και χρόνια, κάθε του κύτταρο, κάθε πλάσμα σε αυτό τον πλανήτη αφήνει το δικό του αποτύπωμα πάνω του! Για να θεραπευτεί ο κόσμος, για να βρει την ισορροπία του κάθε κρίκος αυτής της αλυσίδας οφείλει να πάρει το σωστό μήνυμα και να προβεί σε αλλαγές!

Για να συμβεί όμως αυτή η σύνδεση, προέχει να έρθουμε όλοι μας και καθένας ξεχωριστά, πρώτα σε σύνδεση με το δικό μας σώμα!

Σε αυτό το ηλεκτρονικό σεμινάριο θα εντοπίσουμε:

Τι εικόνα έχουμε ασυνείδητα δημιουργήσει για τον εαυτό μας;

Αντιπροσωπεύει αυτή η εικόνα τον αληθινό εαυτό μας;

Αντιστοιχούν οι διατροφικές μας συνήθειες τις πραγματικές μας ανάγκες;

Ποιες ανάγκες προσπαθούμε να καλύψουμε μέσω της διατροφής μας;

Σε αυτό το σεμινάριο θα εστιάσουμε στο να αναγνωρίσουμε μια βαθύτερη οπτική του εαυτού μας και αφού συνδεθούμε με τον πραγματικό εαυτό μας, θα αναζητήσουμε την εικόνα και τις διατροφικές συνήθειες που του ταιριάζουν. Τέλος, θα ξεκαθαρίσουμε οποιεσδήποτε ασυνείδητες περιοριστικές εικόνες, αντιλήψεις, και συνήθειες στέκονται εμπόδιο σε αυτή την κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουμε αρμονία μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου και θα χαράξουμε τον δρόμο για να γίνει, ο καθένας ξεχωριστά, ο άνθρωπος που είναι στα αλήθεια εσωτερικά και εξωτερικά.. βάζοντας το λιθαράκι του και για ένα καλύτερο κόσμο, με ισορροπία και αρμονία!

Πιο αναλυτικά..

Για να επιτευχθεί μεταβολή του σωματικού βάρους, ενός σωματικού συμπτώματος ή μιας ασθένειας θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες ενός ατόμου.

Είτε το προσπαθεί κάποιος μόνος του μέσα από τις προσωπικές του γνώσεις, είτε απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο ή ιατρό, καλείται να ακολουθήσει ένας διαφορετικό τρόπο ζωής και διατροφής, για τα οποία ζητούμενο αποτελεί η αλλαγή των καθιερωμένων μοτίβων και συμπεριφορών.

Κάποιοι θα καταφέρουν να διατηρήσουν τις ενδεδειγμένες αλλαγές στην ζωή και στην δίαιτα για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να χάσουν τα κιλά που επιθυμούν ή να αλλάξουν τα σωματικά σύμπτωματα, άλλοι πιθανώς να χάσουν μερικά κιλά αλλά μετά να κολλήσουν στο ίδιο βάρος, άλλοι ίσως να χάσουν βάρος αλλά μετά να το πάρουν πίσω και άλλοι πιθανότατα να μην προσπαθήσουν καθόλου, αφού αισθάνονται να είναι ακατόρθωτες οι αλλαγές που καλούνται να υιοθετήσουν.

Για τους περισσότερους η αλλαγή οποιονδήποτε συνηθειών δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού οι περισσότερες από αυτές, συμπεριλαμβανομένων και των διατροφικών, λειτουργούν με αυτόματους μηχανισμούς, δηλαδή αναπαράγονται ασυνείδητα, και για αυτό γίνονται συνήθειες.

Και καθώς οι εγκατεστημένες διατροφικές συνήθειες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εικόνα που έχει κάποιος για τον εαυτό του και τις ανάγκες που προσπαθεί να καλύψει, όταν προσπαθήσει να υιοθετήσει νέες διατροφικές συνήθειες, πιθανώς είτε να αντισταθεί στις αλλαγές αυτές, είτε να τις απορρίψει ασυνείδητα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός προσπαθεί να συντηρήσει και να προστατέψει την εικόνα που έχει ο καθένας μας χτίσει για τον εαυτό του όλα αυτά τα χρόνια της ζωής του.

Ήρθε η ώρα να γκρεμίσουμε όλα όσα γνωρίζαμε ως τώρα για τον κόσμο, για το σώμα μας, για τον εαυτό μας και να επαναπροσδιορίσουμε τα πάντα από την αρχή! Είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε ένα ουσιαστικό restart! Να βιώσουμε ένα νέο τρόπο ζωής και διατροφής! Να έρθουμε σε επαφή με έναν νέο τρόπο ύπαρξης!

Σας προσκαλούμε λοιπόν, να βιώσουμε μαζί αυτή την σημαντική αλλαγή! Να θέσουμε τις βάσεις για αυτόν τον νέο τρόπο ζωής και αντίληψης των πραγμάτων, του εαυτού μας, του σώματος μας αλλά και του ευρύτερου χώρου στον οποίο ζούμε, ολοκλήρου του πλανήτη μας!

Σε αυτό το σεμινάριο θα εστιάσουμε στο να αναγνωρίσουμε μια βαθύτερη πιο διευρυμένη οπτική του εαυτού και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του. Γιατί αναμφισβήτητα κανείς μας δεν είναι απλά ένα σώμα, ούτε χαρακτηρίζεται και μόνο από τις συνήθειές του, ούτε από τις βουλιμίες του, ούτε από τις διατροφικές υπερβολές του, ούτε από το άγχος και το στρες του. Καθένας μας είναι κάτι περισσότερο από όλα αυτά, καθένας από εμάς αποτελεί μια μοναδική έκφραση της ύπαρξης.

Αφού, λοιπόν, αναγνωρίσουμε τον πραγματικό εαυτό μας και σχηματίσουμε μια πιο αληθινή εικόνα για τον εαυτό μας, θα δούμε ποιο είναι το σώμα και ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες που του ταιριάζουν, σύμφωνα με τις επιταγές της πρακτικότητας και σε σύνδεση πάντα με τα δεδομένα των συνθηκών που ζούμε σήμερα.

Τέλος, θα ξεκαθαρίσουμε οποιεσδήποτε ασυνείδητες περιοριστικές εικόνες, αντιλήψεις, και συνήθειες στέκονται εμπόδιο σε αυτή την κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουμε αρμονία μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου και θα χαράξουμε τον δρόμο για να γίνει, ο καθένας ξεχωριστά, ο άνθρωπος που στα αλήθεια είναι εσωτερικά και εξωτερικά βάσει των νέων συνθηκών που βιώνουμε αυτές τις μέρες!

Ο 1ος Κύκλος Σεμιναρίων Διατροφικής επίγνωσης θα πραγματοποιηθεί σε 3 ηλεκτρονικές 4ωρες συναντήσεις για τρεις Κυριακές με έναρξη την Κυριακή 26 Απριλίου, μέσω zoom.

Για να συμμετέχετε, δεν χρειάζεται να καλύπτετε καμία προϋπόθεση, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε την διάθεση να δουλέψετε με τον εαυτό σας, ώστε να αναζητήσετε τις πτυχές της προσωπικότητάς σας που σας μπλοκάρουν από το να επιτύχετε να έχετε μία εικόνα σώματος και διατροφικές συνήθειες που θα φέρουν χαρά και πληρότητα στην ζωή σας.

Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Σοφία Ελευθερίου, αποτελεί εμπνευστή των Βιωματικών Σεμιναρίων Διατροφικής Επίγνωσης.

Εισηγητής Βιωματικών Σεμιναρίων Διατροφικής Επίγνωσης:
O Omprakash (Κωνσταντίνος Γιαούπης) είναι ολιστικός θεραπευτής. Η προσέγγιση και η δουλειά του εστιάζεται στο να βοηθήσει το άτομο να αναγνωρίσει το δυναμικό του, τα χαρίσματα και τα έμφυτα ταλέντα που έχει, να δημιουργήσει μια βαθιά εναρμόνιση μέσα του και να ζήσει μια ζωή γεμάτη νόημα, χαρά και πληρότητα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχει κάποιος σε οποιαδήποτε συνάντηση είναι να έχει συμμετάσχει τουλάχιστον στην πρώτη συνάντηση.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της εφαρμογής zoom στο ακόλουθο Link (συστήνεται να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας).

Συστήνεται:

  1. Να φοράτε άνετα ζεστά ρούχα και να έχετε κοντά σας μια μικρή κουβερτούλα φλις & ένα άνετο μαξιλάρι
  2. Να έχετε κοντά σας τετράδιο & στυλό για σημειώσεις
  3. Να έχετε προετοιμάσει κοντά σας ένα φρούτο ή ένα ελαφρύ σνακ για το διάλειμμα σε περίπτωση που το επιθυμείτε.

Θα χαρούμε να είστε μαζί μας!!!!