1 Σεπτεμβρίου 2022

Στην διαδικασία της έναρξης διατροφής είχα μπει πολλές φορές, αλλά ως τώρα δεν τα είχα καταφέρει ποτέ σωστά. Δεν είχα βρει τον κατάλληλο άνθρωπό που θα εμπιστευόμουν απολύτως και θα έβρισκε τα κουμπιά μου για να με βοηθήσει να πετύχω τους στόχους μου, που θα μου έδειχνε πως υπάρχει και αυτή η ωραία πλευρά της διατροφής, του προσέχω τι τρώω, του τρώω γιατί πεινάω πραγματικά και του τρώω ποιοτικά και σωστά.

Από την αρχή της συνεργασίας μας, η Σοφία με έκανε να νιώσω άνετα. Ποτέ δεν μου κούνησε το δάχτυλο στα λάθη που έκανα, δεν με έκρινε και δεν μου είπε «ΜΗ». Αντιθέτως μου έδινε να καταλάβω τι λάθος είχα κάνει, και που οφειλόταν αυτό. Με συμβούλευε στο πως να αντιμετωπίσω μια κατάσταση ώστε να γίνω ακόμη καλύτερη και να είμαι ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μου. Με βοήθησε να ξανά-αρχίσω να αγαπάω τον εαυτό μου και το σώμα μου με ότι ατέλειες του, και μου υπενθύμιζε πως ο καθένας μας είναι διαφορετικός και οι ατέλειες μας, μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Με βοήθησε να ακούω και να αισθάνομαι το σώμα μου, διότι πάντα έχει κάτι να μας πει.

Ενάμιση χρόνο μετά, νιώθω ότι έχω καταφέρει το αδύνατο για εμένα, χωρίς στερήσεις και γκρίνιες, αλλά με μέτρο και προσοχή. Μέχρι σήμερα, ούτε έχω κουραστεί, ούτε έχω φτάσει στο σημείο να πω ότι τα παρατάω, αντιθέτως, μέσα από την διαδικασία του να φτιαχτούμε το πρόγραμμα μαζί, συμπεριλαμβάνοντας τις ωραίες, εμπλουτισμένες και φρέσκες ιδέες που έχουν οι συνταγές της, κάνουν αυτό το ταξίδι ακόμα πιο ευχάριστο!!