diatrosofia.thebody.5-2015.a

 

diatrosofia.thebody.5-2015.b

MG_7333site MG_7335site MG_7364site MG_7421site MG_7429site MG_7358site-700x467

Dimitra-prinb-146x300

Η Δήµητρα ένιωθε ότι η απώλεια των παραπανίσιων κιλών ήταν επιτακτική ανάγκη στη ζωή της. Η ενασχόλησή της µε το box δεν δικαιολογούσε έξτρα κιλά. Έτσι, πήρε την απόφαση: ρίχτηκε στη µάχη και τα έβγαλε… νοκ άουτ!

Ένα διαχρονικό πρόβληµα

«Από πολύ µικρή θυµάµαι τον εαυτό µου να αντιµετωπίζει προβλήµατα µε το βάρος και να βρίσκοµαι σε µια συνεχή δίαιτα. Στην εφηβεία µου ειδικά, οι αυξοµειώσεις βάρους ήταν πολύ συχνές, ποτέ όµως δεν είχα ξεπεράσει τα 10-15 κιλά. Είµαι πολύ πεισµατάρα και, όταν πω πως θα χάσω βάρος, θα ριχτώ µε τα µούτρα σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά, όπως οι περισσότερες γυναίκες, ίσως εξαιτίας των ορµονών, όταν είµαι πολύ στενοχωρηµένη, καταφεύγω στο ψυγείο».

Ο αθλητισµός και εγώ

«Η αγάπη µου για τον αθλητισµό ξεκίνησε από πολύ µικρή ηλικία. Ξεκίνησα µε ρυθµική, στίβο, ακόµα και µπάσκετ, ενώ στα 21 µου αποφάσισα να ασχοληθώ µε µια µεγάλη µου αγάπη, το box και το kickboxing, και έκτοτε ασχολούµαι σε επαγγελµατικό επίπεδο. Η ζωή µου, ως επαγγελµατίας αθλήτρια, είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Οι προπονήσεις είναι καθηµερινές και πολύωρες. Το σώµα πρέπει πάντα να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και να υπακούει στα σωµατικά πρότυπα του αθλήµατος, αφού στο box χωριζόµαστε σε κατηγορίες και κάθε αυξοµείωση βάρους µπορεί να σου στοιχίσει».

Πάνω απ’ όλα γυναίκα

«Η εξωτερική εµφάνιση παίζει πάρα πολύ σηµαντικό ρόλο στη ζωή µου. Ως γυναίκα, θέλω να είµαι ωραία, να προσελκύω τα βλέµµατα και το θαυµασµό. Πρέπει να οµολογήσω ότι είµαι κολληµένη µε το δείκτη της ζυγαριάς. Θέλω να ζυγίζοµαι καθηµερινά, κατ” αρχήν λόγω προπόνησης, αλλά και για λόγους ικανοποίησης, αφού νιώθω “νικήτρια” κάθε φορά που ο δείκτης κατεβαίνει».

Άγχος και κούραση

«Η ψυχολογία µου, όταν είχα πολλά κιλά, δεν ήταν καθόλου καλή. Το άγχος σου, όταν έχεις αγώνα και υπάρχουν παραπανίσια κιλά, είναι πάρα πολύ δυνατό και η πίεση αφάνταστη. Ο κόπος τέτοιες στιγµές είναι διπλός, αφού πρέπει να χάσεις γρήγορα τα κιλά και συγχρόνως να κάνεις σκληρές προπονήσεις. Οι γύρω µου έχουν συνηθίσει να µε βλέπουν “στεγνή”, όπως χαρακτηριστικά λέµε εµείς οι αθλητές, λόγω των αγώνων. Όταν παίρνω κιλά, τους ξενίζει και αναρωτιούνται αν είµαι καλά».

Η στιγµή της αλλαγής

«Η συνεργασία µου µε διατροφολόγους µετρά πολλά χρόνια, από την εφηβεία µου, αφού πάντα ήθελα τη συµβολή ενός επαγγελµατία, αφού ήξερα πως µόνη µου δεν θα τα κατάφερνα. Δεν είµαι ο άνθρωπος που θα κάνει δίαιτα µόνος του. Την τελευταία φορά που είδα το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει, πήρα αµέσως την απόφαση να χάσω βάρος, θεωρώντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη. Αρχικά είναι απαραίτητο κοµµάτι της δουλειάς µου, επιπλέον θέλω να είµαι ποθητή σαν γυναίκα και, φυσικά, για λόγους υγείας. Το παραπάνω από το φυσιολογικό βάρος είναι πιθανό να προξενήσει ασθένειες. Για όλους αυτούς τους λόγους, απευθύνθηκα στην κ. Ελευθερίου. Χάρη στη βοήθειά της και την καθοδήγησή της, έφτασα στο στόχο µου».

Καθηµερινή ευτυχία

«Τώρα που έχω φτάσει στο στόχο µου, νιώθω πολύ πιο ευτυχισµένη. Ξυπνάω το πρωί, βλέπω τον καθρέφτη µου και χαµογελάω. Η ικανοποίηση που νιώθω είναι µεγάλη – είναι πολύ σηµαντικό να φοράς τα ρούχα που σου αρέσουν και σε κάνουν να δείχνεις όµορφη. Επιπλέον, η προσπάθεια απώλειας βάρους ήρθε σε µια δύσκολη περίοδο της ζωής µου, µε πολλές αλλαγές, και αυτό µου δείχνει πως είµαι πολύ δυνατός χαρακτήρας, αφού κατάφερα να αντεπεξέλθω σε όλες τις προκλήσεις».

Μήνυµα αισιοδοξίας

«Το µήνυµα που θέλω να περάσω µέσα από την προσωπική µου ιστορία είναι πως το σώµα µας είναι ο ναός της ψυχής µας. Όλα πρέπει να είναι σε ισορροπία µέσα µας. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι, “νους υγιής εν σώµατι υγιεί”».