diatrosofia.evita

diatrosofia.evita2

diatrosofia.evita4

diatrosofia.evita3

Η αγάπη της για το Kick boxing νίκησε την αδυναµία της στα γλυκά και η Εβίτα έµαθε να τρέφεται σωστά.

Το kick boxing αποτελούσε πάντα το αγαπηµένο άθληµα της Εβίτας. Αν και στο παρελθόν δοκίµασε και άλλα αθλήµατα, πάντα γύριζε σε αυτό. Ο περιορισµός όµως των κιλών, λόγω της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται, αποτελούσε το µόνιµο άγχος της, µια και το φαγητό είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της. Όταν όµως για έναν αγώνα χρειάστηκε να χάσει 8 κιλά σε 2 µήνες, κατάλαβε ότι έπρεπε να αλλάξει στάση απέναντι στη διατροφή. Έτσι έβαλε νέες βάσεις και υποσχέθηκε στον εαυτό της ότι δεν θα χρειαστεί να ξανακάνει δίαιτα.

Ο αθλητισµός στη ζωή µου
«Η ιστορία µου ξεκινά από το γεγονός ότι ασχολούµαι εντατικά µε τις πολεµικές τέχνες, κάτι που µε έχει βοηθήσει σε πολλούς τοµείς της ζωής µου. Αλλά ας πάρουµε τα πράγµατα από την αρχή. Από µικρή ήξερα τι ήθελα να κάνω όσον αφορά στην επαγγελµατική µου ζωή, και αυτό ήταν να ασχοληθώ µε τον αθλητισµό. Τελειώνοντας το λύκειο το 2012, µπήκα στα ΤΕΦΑΑ κι έτσι ξεκίνησε η φοίτησή µου. Αυτό αυτοµάτως σήµαινε ότι το σώµα µου θα ήταν για όλη µου τη ζωή το εργαλείο της δουλειάς µου, συνεπώς θα χρειαζόταν πάντα φροντίδα. Μέχρι να µπω όµως στη σχολή, πέρασα µια δύσκολη χρονιά, γιατί λόγω διαβάσµατος δεν είχα χρόνο για γυµναστική και, σε συνδυασµό µε το φαγητό, που αγαπώ πολύ, άρχισα να παίρνω την “κατηφόρα”. Άρχισα να παίρνω κιλά, µε αποτέλεσµα να µην αισθάνοµαι καλά µε τον εαυτό µου. Δεν είχα όρεξη να κάνω τίποτα και δεν είχα καθόλου αυτοπεποίθηση».

Aλλαγή σκεπτικού
«Όταν πέρασα λοιπόν στη σχολή, το πήρα απόφαση ότι έπρεπε να αλλάξω την καθηµερινότητά µου. Είπα πως έπρεπε να προσέξω πιο πολύ τον εαυτό µου. Ξεκίνησα εντατικά προπονήσεις και, παράλληλα, γράφτηκα και στο γυµναστήριο για extra άσκηση. Αλλά η πραγµατικότητα είναι πως τίποτα δεν γίνεται αν δεν κάνεις σωστή διατροφή. Η διατροφή είναι το 70% και το 30% είναι η γυµναστική. Εκείνη την περίοδο έγινε και η πρώτη µου επαφή µε την αγαπηµένη µου διατροφολόγο. Με βοήθησε πάρα πολύ και κυρίως µου έµαθε ότι δεν χρειάζεται να κάνω extreme διατροφές και στερητικές δίαιτες για να χάσω κιλά. Αυτό που απαιτείται είναι να βάζω τις κατάλληλες τροφές σε µια “σειρά” και να έχω ένα πρόγραµµα».