1ος Κύκλος Βιωματικών Σεμιναρίων Διατροφικής Επίγνωσης

Έναρξη 1ου Κύκλου Βιωματικών Σεμιναρίων Διατροφικής Επίγνωσης.

Σεμινάριο Πρώτο: Ορίζοντας μία νέα οπτική εαυτού & διατροφικών συνηθειών.

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017. Έναρξη 17:00 πμ  –  Λήξη: 21:00 μμ

Για να επιτευχθεί μεταβολή του βάρους μας απαιτείται μία σημαντική αλλαγή, να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Είτε το προσπαθούμε μόνοι μας μέσα από τις προσωπικές μας γνώσεις, είτε έχουμε απευθυνθεί σε κάποιον διατροφολόγο καλούμαστε να ακολουθήσουμε μία διατροφή της οποίας ζητούμενο αποτελεί η αλλαγή των μοτίβων διατροφής μας. Κάποιοι από εμάς θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ενδεδειγμένη διατροφή για ένα χρονικό διάστημα και να χάσουμε τα κιλά που επιθυμούμε, άλλοι μπορεί να χάσουμε μερικά κιλά αλλά μετά να κολλήσουμε στο ίδιο βάρος, άλλοι πιθανώς να τα χάσουμε αλλά μετά να τα πάρουμε πίσω και άλλοι ίσως να μην προσπαθήσουμε καθόλου, αφού μας φαίνονται ακατόρθωτες οι διατροφικές συνήθειες που καλούμαστε να υιοθετήσουμε.

Για τους περισσότερους η αλλαγή των συνηθειών δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού οι περισσότερες από αυτές, συμπεριλαμβανομένων και των διατροφικών, λειτουργούν με αυτόματους μηχανισμούς αφού αναπαράγονται ασυνείδητα. Και καθώς οι εγκατεστημένες διατροφικές μας συνήθειες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και τις ανάγκες που προσπαθούμε να καλύψουμε, όταν προσπαθήσουμε να υιοθετήσουμε νέες διατροφικές συνήθειες, ο ασυνείδητος νους μας είτε θα αντισταθεί είτε θα τις απορρίψει. Αυτό θα το κάνει γιατί προσπαθεί να συντηρήσει και να προστατέψει την εικόνα που έχουμε χτίσει για τον εαυτό μας όλα αυτά τα χρόνια ζωής μας ασυνείδητα. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος για τον οποίο, αρκετοί άνθρωποι φαίνεται να επανακτούν το βάρος τους μετά από μία δίαιτα αδυνατίσματος, αφού δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν και να ταυτιστούν με την νέα τους εικόνα.

Τι εικόνα έχει ο ασυνείδητος νους σας για εσάς; Αντιπροσωπεύει αυτή η εικόνα τον αληθινό εαυτό σας; Αντιστοιχούν οι διατροφικές σας συνήθειες στον αληθινό εαυτό σας; Ποιες ανάγκες προσπαθείτε να καλύψετε μέσω της διατροφής σας;

Σε αυτό το σεμινάριο θα εστιάσουμε στο να αναγνωρίσουμε μια βαθύτερη οπτική του εαυτού μας και τα χαρίσματα μας. Γιατί σίγουρα δεν είμαστε τα κιλά μας, ούτε τα προβλήματα μας, ούτε οι συνήθειές μας, ούτε οι βουλιμίες μας, ούτε οι διατροφικές υπερβολές μας, ούτε το άγχος και το στρες μας, ούτε καν το σώμα μας. Είμαστε κάτι πολύ βαθύτερο από όλα αυτά, ο καθένας από εμάς αποτελεί μια μοναδική έκφραση της ύπαρξης.

Αφού, λοιπόν, αναγνωρίσουμε τον εσώτερο εαυτό μας και σχηματίσουμε μια πιο αληθινή εικόνα για τον εαυτό μας, θα δούμε ποιο είναι το σώμα που μας ταιριάζει, ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες που αντιστοιχούν  στον αληθινό εαυτό μας, θα το εξερευνήσουμε όλο αυτό σε βάθος και μετά θα το επικοινωνήσουμε στον ασυνείδητο νου. Τέλος, θα καθαρίσουμε από τον ασυνείδητο νου οποιεσδήποτε περιοριστικές εικόνες, αντιλήψεις, και συνήθειες στέκονται εμπόδιο σε αυτή την κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουμε αρμονία μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου νου και θα χαράξουμε τον δρόμο για να γίνει, ο καθένας ξεχωριστά, ο άνθρωπος που στα αλήθεια είναι εσωτερικά και εξωτερικά.

Ο 1ος Κύκλος Βιωματικών Σεμιναρίων Διατροφικής επίγνωσης ολοκληρώνεται σε 4 τετράωρες συναντήσεις.

Για να συμμετέχετε, δεν χρειάζεται να καλύπτετε καμία προϋπόθεση, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε την διάθεση να δουλέψετε με τον εαυτό σας, ώστε να αναζητήσετε τις πτυχές της προσωπικότητάς σας που σας μπλοκάρουν από το να επιτύχετε να έχετε μία εικόνα σώματος και διατροφικές συνήθειες που θα φέρουν χαρά και πληρότητα στην ζωή σας.

Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Σοφία Ελευθερίου, αποτελεί εμπνευστή των Βιωματικών Σεμιναρίων Διατροφικής Επίγνωσης.

Εισηγητής Βιωματικών Σεμιναρίων Διατροφικής Επίγνωσης:

O Omprakash (Κωνσταντίνος Γιαούπης) είναι ολιστικός θεραπευτής.  Η προσέγγιση και η δουλειά του εστιάζεται στο να βοηθήσει το άτομο να αναγνωρίσει το δυναμικό του, τα χαρίσματα και τα έμφυτα ταλέντα που έχει, να δημιουργήσει μια βαθιά εναρμόνιση μέσα του και να ζήσει μια ζωή γεμάτη νόημα, χαρά και πληρότητα.