Αναγνωρίζοντας τον εσωτερικό εαυτό & το αληθινό σώμα

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει διαφορετικό χαρακτήρα, ξεχωριστή εμφάνιση και ιδιαίτερες ποιότητες που χαρακτηρίζουν το “είναι” του. Αυτές οι ιδιαίτερες ποιότητες δημιουργούν την αληθινή εσωτερική του ταυτότητα. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, μας έχει απομακρύνει από τον αληθινό εσωτερικό μας εαυτό.  Έχουμε ταυτίσει το “είναι” μας, με τον χαρακτήρα και την εικόνα του σώματός που έχουμε χτίσει μέσα από τις εμπειρίες του παρελθόντος, τις αντιλήψεις σημαντικών ανθρώπων της ζωής μας και τις πεποιθήσεις που δημιουργήσαμε.

Η απομάκρυνση από τον εσωτερικό μας εαυτό δημιουργεί δυσαρμονία στις σκέψεις μας, στα συναισθήματα μας, στην σχέση με το σώμα μας και φυσικά στην σχέση μας με το φαγητό.

Ως αποτέλεσμα, συχνά, εμφανίζουμε ακραίες διατροφικές συμπεριφορές για:

  • να αποφύγουμε τις αρνητικές σκέψεις,
  • να γεμίσουμε τα συναισθηματικά μας κενά,
  • να ξεχάσουμε τις καταπιεσμένες μας ανάγκες,
  • να επιτύχουμε όλα όσα μας επιβάλλουν τα κοινωνικά στερεότυπα,
  • να ξεφύγουμε από τις δυσκολίες της καθημερινότητας και το στρες που βιώνουμε.

Με αυτόν τον τρόπο καταλήγουμε να μαχόμαστε το ίδιο μας το σώμα καθιστώντας την τροφή μας εχθρό.

Αυτό το βιωματικό σεμινάριο, εστιάζει στο:

  • να αναγνωρίσουμε την αληθινή εσωτερική ποιότητα του εαυτού μας,
  • να απελευθερωθούμε από λανθασμένες εντυπώσεις που έχουμε για τον εαυτό μας,
  • να συμφιλιωθούμε με τον εσωτερικό εαυτό μας, αναγνωρίζοντας αυτό που πραγματικά είμαστε,
  • να αναγνωρίσουμε τις αιτίες που μας οδήγησαν να έχουμε μία διαταραγμένη εικόνα σώματος,
  • να επιτρέψουμε στον αληθινό μας εαυτό να μας αναδείξει το σώμα που του ταιριάζει, καθώς και τις έμφυτες διατροφικές συνήθειες που έχει ανάγκη αυτό το σώμα.

Και έτσι να χαράξουμε τον δρόμο, για μια βαθιά ισορροπία, μεταξύ σώματος και νου.

Για να συμμετέχετε, δεν χρειάζεται να καλύπτετε καμία προϋπόθεση, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε την διάθεση να ανακαλύψετε τον αληθινό εαυτό σας.

Τα Σεμινάρια πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά την διάρκεια του έτους.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 24 Ιανουαρίου 2016. Έναρξη 11:00 πμ  –  Λήξη: 7:00 μμ

Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Σοφία Ελευθερίου, αποτελεί εμπνευστή των Βιωματικών Σεμιναρίων Διατροφικής Ισορροπίας.

Εισηγητές Βιωματικών Σεμιναρίων Διατροφικής Ισορροπίας:

O Omprakash (Κωνσταντίνος Γιαούπης) είναι ολιστικός θεραπευτής, συν-δημιουργός του βιωματικού workshop «Be yourself» και δημιουργός των ανθοϊαμάτων «Diamond Age Flower Essences».  Η προσέγγιση και η δουλειά του εστιάζεται στο να βοηθήσει το άτομο να αναγνωρίσει το δυναμικό του, τα χαρίσματα και τα έμφυτα ταλέντα που έχει, να δημιουργήσει μια βαθιά εναρμόνιση μέσα του και να ζήσει μια ζωή γεμάτη νόημα, χαρά και πληρότητα.

Η Sahar (Μαριάντζελα Κοτσώνη) συν-δημιουργός του βιωματικού workshop «Be Yourself», καθοδηγεί μαθήματα Γιόγκα, διαλογισμούς και εργάζεται με εναλλακτικούς τρόπους θεραπειών.  Το ταξίδι της ζωής, της έδωσε την ευκαιρία να εργαστεί μέσα από τον εαυτό της, από την “Ρομποτοποίηση”.. προς  την φυσικότητα και το άνοιγμα στην ομορφιά του Εαυτού, της Ύπαρξης και της Ζωής.  Μοιράζετε το βίωμα της μέσα από τις τεχνικές που συντονίζει. www.bodymindspirit.gr/