ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ECOFESTIVAL

Η “Εβδομάδα Διατροφής” αποτελεί έναν θεσμό του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και έχει ως στόχο του την ενημέρωση του κοινού για μείζονα θέματα που αφορούν τη Διατροφή και την Υγεία. Στο παραπάνω βίντεο θα βρείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου που έδωσε η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία, ως πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής της Εβδομάδα Διατροφής 2008.

Για το 2008 το θέμα της Εβδομάδας Διατροφής ήταν: “Διατροφή του Μέλλοντος: Φύση ή Επιστήμη;” και επικεντρώθηκε στις δράσεις και τα οφέλη υγείας από την ένταξη λειτουργικών και βιολογικών τροφίμων στην καθημερινή μας διατροφή.

Την έναρξη των εργασιών της «Εβδομάδας Διατροφής 2008» σηματοδότησε Επιστημονική Ημερίδα, που έλαβε χώρα στο χώρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και έκλεισε με ένα ξεχωριστό διήμερο εκδηλώσεων στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Το διήμερο περιλάμβανε εκδηλώσεις διαδραστικού χαρακτήρα για όλες τις ηλικίες με τη συμμετοχή εταιριών τροφίμων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών και άλλων φορέων και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις».

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Εβδομάδας Διατροφής 2008 Ελευθερίου Σοφία πραγματοποίησε στις 7 Νοεμβρίου 2008 διάλεξη με θέμα: “Διατροφή του Μέλλοντος” στο ECOFESTIVAL, στη γιορτής της βιολογικής Γεωργίας, στο HELEXPO στο Μαρούσι.

Η Εβδομάδα Διατροφής 2008 τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), του Δήμου Αθηναίων, του Γεωπονικού και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.