ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η “Εβδομάδα Διατροφής” αποτελεί έναν θεσμό του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και έχει ως στόχο του την ενημέρωση του κοινού για μείζονα θέματα που αφορούν τη Διατροφή και την Υγεία.

Για το 2008 το θέμα της Εβδομάδας Διατροφής ήταν: “Διατροφή του Μέλλοντος: Φύση ή Επιστήμη;” και επικεντρώθηκε στις δράσεις και τα οφέλη υγείας από την ένταξη λειτουργικών και βιολογικών τροφίμων στην καθημερινή μας διατροφή. Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία διατέλεσε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Την έναρξη των εργασιών της «Εβδομάδας Διατροφής 2008» σηματοδότησε μια Επιστημονική Ημερίδα, η οποία έλαβε χώρα στο χώρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Η «Εβδομάδα Διατροφής 2008» έκλεισε με ένα ξεχωριστό διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Το διήμερο περιλάμβανε εκδηλώσεις διαδραστικού χαρακτήρα για όλες τις ηλικίες με τη συμμετοχή εταιριών τροφίμων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών και άλλων φορέων και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις». Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Εβδομάδας Διατροφής 2008 Ελευθερίου Σοφία πραγματοποίησε ενημερωτικές διαλέξεις με θέμα: “Διατροφή του Μέλλοντος” για ενημέρωση του κοινού πάνω στα Βιολογικά & Λειτουργικά τρόφιμα.

Η Εβδομάδα Διατροφής 2008 τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), του Δήμου Αθηναίων, του Γεωπονικού και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.